Nieuwjaarstoespraak Lex van der Hoek

Geachte aanwezigen, sponsors, medewerkers, voetballers en andere mensen die FC Dordrecht een warm hart toedragen,

Ik wil dit jaar mijn nieuwjaarsspeech beginnen met u allen een gelukkig Nieuwjaar te wensen. De glazen zijn nu misschien nog vol dus dat proosten op het nieuwe jaar kunnen we beter meteen doen. PROOST !

Zoals gebruikelijk zal ik nu allereerst kort terugblikken op 2010, alvorens een vooruitblik te geven op 2011. Voetbaltechnische zaken en ins-en-outs met betrekking tot het nieuwe stadion laat ik graag over aan de “echte” voorzitter van FC Dordrecht, Ad Heijsman, die na mij het woord tot u zal richten.

Algemeen

2010 was het jaar dat de recessie van 2008 en 2009 nog terdege gevoeld werd. Vele bedrijfstakken hebben gelukkig in 2009 hun maatregelen kunnen nemen en kwamen daardoor in een rustiger vaarwater.

Businessclub

– Het overlijden van John Valk gaf 2010 een zwarte rand. John was met z’n aanstekelijke optimisme en enthousiasme één van de motoren achter het BC bestuur. Wij hebben op juiste wijze afscheid van hem genomen en de minuut stilte in het stadion was indrukwekkend.

– Het afscheid van Ad de Jager was gelukkig van een andere orde. Ad gaat van z’n pensioen en z’n vriendin genieten in het mooie Oostenrijk. Hij is lid van verdienste geworden van onze businessclub. In Lennard Bouwer hebben wij een goede en secure secretaris gevonden.

– Programma van de businessclub 2010

Wat ging er goed: Regelmaat en opkomst bij de maandagavonden. De basisgroep die onze activiteiten bezoekt wordt steeds iets breder.

Wat gaan we beter doen: Andere activiteiten, zoals het Schapenkoppentournooi wat vanwege onvoldoende belangstelling niet doorging en de golfdag waar de belangstelling minder was dan in voorgaande jaren.

De 3 sponsors die al jarenlang het voortouw nemen en zonder wie betaald voetbal in Dordrecht lastig was geworden. Een applaus voor Riwal, Multipost en Ballast Nedam !

Ook dit jaar gelukkig weer nieuwe sposnors die iets van zich laten horen en het netwerk rondom FC Dordrecht actief gebruiken. Zonder iemand te willen uitsluiten, wil ik 2 nieuwe sponsoren prijzen voor hun actieve inzet rondom hun sponsorschap van FC Dordrecht namelijk Olympia Uitzendbureau en Albert Heijn / Van der Poel.

FC Dordrecht

– 2009: sportploeg van het jaar na een kalanderjaar met heel veel punten en hoogtepunten

– 2010: helaas minder succesvol. Persoonlijk merk ik dat aan de rekeningen die ik krijg van de brasserie. Na een aansprekend resultaat heeft de Rabobank de afgelopen jaren een rondje gegeven aan alle aanwezigen in de Rabo-lounge, de meeste voorgaande jaren een keer of 3. Helaas was dat afgelopen jaar maar 1 keer, na de overwinning op NEC.

Wel de felicitaties aan de 9 man die de wedstrijd tegen Sparta hebben gespeeld. Ik dacht er zelf aan weg te gaan in de rust (bang voor een afslachting), maar heb genoten en vond het mooi dat behalve de aanwezige Dordt fans, ook de Spartanen voor jullie applaus gaven toen jullie het veld verlieten.

– De aanstelling van een directeur in de persoon van Rein Vetten heeft de communicatie tussen BC en BVO verbeterd.

– De businessclub heeft een behoorlijke financiële en inhoudelijke bijdrage geleverd aan de nieuwe website. De samenwerking hierover tussen VBD en BVO was prima.

– Last but not least kwam veranderde de vorm van catering. Deze catering is nu in eigen beheer van de BVO. Extra inkomsten voor de catering levert nu direct meeropbrengsten voor onze club, dus sponsors maak in groten getale gebruik van hetzij de schaapskooi, hetzij de rabo-lounge !

2011, Het jaar van de waarheid ?

Welke krant je ook leest, de ene dag gloort er hoop, de volgende dag praten we over een double-dip. Er is dus onder de kenners ook nog geen overeenstemming over wat 2011 gaat brengen. Toch kunnen we stellen dat de economische groei in de meeste sectoren weer aansterkt. Er is gereorganiseerd en we kijken weer vooruit. Hopelijk doen de aanwezigen hier dat ook en kunnen de sponsoruitingen vergroot worden, bijvoorbeeld op de LED-boarding. Extra geld is altijd welkom!

Businessclub

Nog beter worden, niet alleen op vrijdagavonden en maandagavonden, maar ook bij de overige activiteiten.

FC Dordrecht

Hier verwacht ik minimaal 2 hoogtepunten:
1. hoewel wellicht lastig te realiseren verwacht ik eigenlijk toch wel een plaats in de na-competitie
2. Het moment van een eerste paal, of in ieder geval een groen licht van alle contactpartijen en omwonenden ?

Afsluiting

Wat mij betreft wil ik het hierbij laten.

Bedankt spelers voor jullie sportieve bijdrage, bedankt managers en medewerkers van FC Dordrecht, bedankt bestuursleden en andere vrijwilligers, bedankt sponsors en bedankt ook zeker het college van Burgemeester en wethouders, alsmede de ambtenaren, die in 2010 een stap voorwaarts voor FC Dordrecht hebben mogelijk gemaakt.

Lex van der Hoek
Voorzitter Vereniging Businessclub FC Dordrecht

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.