HET
M-SCORES STADION

NIEUWE NAAMGEVER STADION

ONS STADION

AAN DE KROMMEDIJK

De Krommedijk, zo wordt het stadion in de volksmond ook wel genoemd, heet vanaf vandaag het M-Scores Stadion. Na ruim 8 jaar door het leven te zijn gegaan als het Riwal Hoogwerkers Stadion wordt het stokje nu overgedragen aan onze nieuwe partner M-Scores. Emre Ugurlu, CEO M-Scores en algemeen directeur Hans De Zeeuw hebben de overeenkomst ondertekend.

Het Dordtse bedrijf Riwal, al meer dan 25 jaar verbonden aan FC Dordrecht als shirtsponsor en naamgever van het stadion, stopt na 8 jaar als naamgever van de Krommedijk. Maar onze wegen scheiden niet, want Riwal heeft zich voor vier jaar aan FC Dordrecht verbonden als naamgever van de jeugdopleiding, de Riwal Football Academy. Voor ‘De opleiding voor de toekomst’ werkt Riwal met andere opleidingspartners en FC Dordrecht samen op het gebied van opleiden, vitaliteit, duurzaamheid en arbeidsmarkt.

M-Scores

M-Scores is een livescore-applicatie met snelle, gedetailleerde gegevens en statistieken van voetbal, basketbal en tennis. Het is beschikbaar voor iOS gebruikers in 173 landen in 7 verschillende talen. Inmiddels gebruiken 6,5 miljoen maandelijkse gebruikers over de hele wereld M-Scores en genereren ze meer dan 10 miljard schermweergaven. Naast live scores, statistieken en nieuws is de grootste kracht van M-Scores om mensen samen te brengen via forumpagina’s. Het M-Scores Forum, met zijn 3 miljoen maandelijkse gebruikers die 300 miljoen paginaweergaven genereren, is als een echte fanzone waar mensen samenkomen en van games te genieten. Daarom wordt M-Scores “het grootste stadion van de wereld” genoemd en matcht het uitstekend met de visie van FC Dordrecht om met Energiek Dordt een groot waardenetwerk te creëren tussen betaald voetbal, bedrijven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties.

Emre Ugurlu CEO M-Scores: “We zijn verheugd om partner te worden van FC Dordrecht, een van de oudste clubs van Nederland. Door de naam van het stadion te claimen en shirtsponsor van FC Dordrecht te worden, gaan we een partnerschip aan dat beide partijen naar hun uiteindelijke doelen zal brengen. FC Dordrecht om meer te zijn dan alleen een voetbalclub en M-Scores om aanwezig te zijn op de mobiele telefoons van Nederlandse fans!

Soufiane Haddad, commercieel manager FC Dordrecht: ‘’We zijn enorm trots met M-Scores als naamgever van het stadion en als shirtsponsor. Een internationaal platform dat miljoenen voetbalfans informeert, inspireert en verbindt. Dit is duidelijk in lijn met onze ambities binnen Energiek Dordt, waar we met de verbindende kracht van het betaald voetbal, als populair sociaalnetwerk van 8,2 miljoen liefhebbers nieuwe energie willen creëren in Dordrecht en Drechtsteden. Door samenwerking tussen betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, overheid en maatschappelijke organisaties kunnen we veel bereiken.

M-SCORES STADION, AAN DE KROMMEDIJK

Het oorspronkelijke clubhuis, de huidige Business Club, werd gebouwd in 1948. Sindsdien speelde het toenmalige DFC op het complex. De rest van het stadion volgde in de jaren daarna. In 1983 werd de staantribune uitgebreid voor promotie naar de Eredivisie en in 1986 vond een ingrijpende verbouwing plaats. Er verscheen onder andere een grote nieuwe tribune aan de lange zijde (de Westtribune) en de zittribune achter het doel (de Zuidtribune) werd overkapt. Op dat moment werd het stadion ook eigendom van DS’79 (zoals de club destijds heette) en verhuisde DFC, met wie de accommodatie al die jaren was gedeeld, naar een eigen complex naast het stadion. In 1998 werd het stadion opnieuw grondig gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid.

SHOP
FC DORDRECHT

ONLINE FANSHOP