PARTNERSHIPS

Riwal Football Academy ‘De opleiding voor de toekomst’.

 

Langdurige samenwerking op het gebied van opleiden, vitaliteit, duurzaamheid en arbeidsmarkt.
Voor de voetballer en medewerker van de toekomst in Dordrecht en Drechtsteden.

Riwal Football Academy ‘De opleiding voor de toekomst’.
Het Dordtse bedrijf Riwal, al jaren sterk verbonden aan FC Dordrecht als shirtsponsor en naamgever van het stadion, heeft zich voor vier jaar verbonden als naamgever van de opleiding voor de toekomst. Daarnaast is Riwal opleidingspartner en gaan ze samen met andere opleidingspartners en FC Dordrecht samenwerken op het gebied van opleiden, vitaliteit, duurzaamheid en arbeidsmarkt. Ook Keukenwarenhuis.nl, Albert Heijn van der Poel, De OpleidingsVraagbaak (onderdeel van de Vraagbaak Groep), HBO Drechtsteden, Verkeersschool Wierks, Energiek Dordt Foundation, Zpress, Gebroeders Kloens B.V. en YasBouw maken al onderdeel uit van de Riwal Football Academy.

Innovatiemanager Leon Vlemmings: “Dit is een enorme grote stap in de nieuwe koers van de club met Energiek Dordt om gezond en waardevoller te worden. De Riwal Football Academy als opleiding voor de toekomst is een voorbeeld van een samenwerking tussen het Betaald Voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, sportverenigingen, overheid en maatschappelijke organisaties. Samen kunnen we hierdoor sportieve en maatschappelijke vraagstukken oplossen en nieuwe ideeën en initiatieven ontwikkelen op het gebied van opleiden, vitaliteit, duurzaamheid en arbeidsmarkt. Wij zijn zeer trots dat Riwal opleidingspartner is geworden en haar naam verbindt aan ‘De opleiding voor de toekomst’ tot 2026. FC Dordrecht en Riwal hebben al jaren een goede relatie en met dit langdurig nieuw partnership geven we weer nieuwe betekenis aan onze samenwerking. Samen met Riwal kunnen we de jeugdopleiding als samenwerkingsvorm in Dordrecht en Drechtsteden voor de voetballer en medewerker van de toekomst weer verder laten groeien.”

Glenn Verburg COO RIWAL: “Wij zijn trots om onze naam te verbinden aan de Football Academy van FC Dordrecht. Wij kunnen ons als innovatief en duurzaam bedrijf vinden in de koers die de club heeft uitgezet om een verbindende kracht te worden binnen Drechtsteden. Dankzij de verbindende kracht van sport zal Energiek Dordt een grote bijdrage gaan leveren op maatschappelijk, economisch en sportief vlak in onze regio waarbij opleiden, duurzaamheid, arbeidsmarkt en vitaliteit centraal staan. Door samen te werken zijn er oneindig veel mogelijkheden om iets voor de samenleving te doen!”

Riwal
Riwal is een toonaangevende specialist op het gebied van veilig en efficiënt werken op hoogte. Met vestigingen in 16 landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan en met meer dan 20.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal een van de grootste verhuur- en verkoopbedrijven in de wereld. Het handhaven van hoge normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Riwal van groot belang. Riwal heeft een sterke betrokkenheid en wil graag een bijdrage leveren aan de maatschappij en de plaatselijke gemeenschap. Dit werkt door in al haar werkprocessen. Door een positieve werkcultuur voor hun medewerkers te creëren, bewust te zijn van hun CO2 footprint, afval te verminderen en doelen te ondersteunen in de lokale gemeenschappen waar zij deel van uitmaken, streven zij naar een positieve invloed. Samen met veiligheid is duurzaamheid een van hun kernwaarden en analyseren zij voortdurend hun processen om te zien hoe zij het bedrijf duurzamer kunnen runnen. Al met al is het doel van Riwal om de economische, ecologische en sociale belangen in evenwicht te houden met betrekking tot mensen, milieu en duurzaamheid.

Energiek Dordt
FC Dordrecht werkt met haar visie en beleidsplan Energiek Dordt aan een gezonde toekomst. Voor de club, de stad en de regio. Door zich sterk te positioneren in de samenleving en met supporters, businessclub, bedrijven, onderwijs, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en gemeente samen te werken. Met Energiek Dordt creëren wij nieuwe energie en meer waarde op sportief, maatschappelijk en economisch vlak.
Het creëren van een waardevolle jeugdopleiding.
Met de Riwal Football Academy ‘De opleiding voor de toekomst’ positioneert FC Dordrecht nu ook de opleiding als ‘teamspeler’ in de Dordtse en Drechtse samenleving. Op sportief vlak heeft FC Dordrecht de ambitie om in 2025-2026 in de top 6 van de eerste divisie te spelen met een selectie die voor 1/3 bestaat uit regionale spelers. Dat betekent dat ook de sportieve-, maatschappelijke- en economische waarde van de jeugdopleiding in lijn met Energiek Dordt moet worden vergroot.

Toine van Huizen ambassadeur van Riwal Football Academy ‘De opleiding voor de toekomst’
“In een vol stadion spelen en profvoetballer worden is voor veel jongens en meisjes een droom. Het is prachtig om je dromen na te jagen. Daarnaast is het belangrijk om te blijven leren, jezelf te ontwikkelen en in verbinding te zijn met de arbeidsmarkt. Deze samenwerkingsvorm zorgt voor een unieke jeugdopleiding in Nederland. De Riwal Football Academy biedt kansen voor zowel de voetballer, medewerker als organisaties van de toekomst in Dordrecht en Drechtsteden.“
Toine studeerde aan HBO Drechtsteden Business & Innovation. Hij is aanvoerder van FC Dordrecht en speelde voor AZ, Sparta Rotterdam, Telstar en De Graafschap.

Klik op onderstaande link om het moodboard van de jeugdopleiding voor de toekomst te bekijken:

SPONSORPLAN

VRIENDEN VAN DE OPLEIDING

AANMELDEN ALS SPONSOR