INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE

CLUBINFORMATIE

OVER ONZE CLUB

BVO FC Dordrecht
Oprichtingsjaar Stichting Betaald Voetbal in 1972 als FC Dordrecht (afsplitsing amateurvereniging DFC)
Naamswijzigingen 1979: DS’79
1990: Dordrecht’90
1991: SVV/Dordrecht’90
1992: Dordrecht’90
2002: FC Dordrecht
Betaald voetbal Sinds 1954 onder de naam DFC (opgericht 1883)
Clubkleuren Groen & Wit
Thuistenue: groen shirt, witte broek, witte kousen
Uittenue: wit shirt, witte broek, witte kousen
Trainingstijden Jeugd Maandag: ochtend- en middagtrainingen vanaf 09.00 uur
Dinsdag: ochtend- en middagtrainingen vanaf 09.00 uur
Woensdag: vrij, of video analyse bespreking voor spelers en trainers
Donderdag: ochtend- en middagtrainingen vanaf 09.00 uur
Vrijdag: wedstrijdtraining vanaf 14.30 uur

CONTACT
GEGEVENS

Postadres Postbus 979
3300 AZ Dordrecht
Bezoekadres Krommedijk 210
3312 LH Dordrecht
Website www.fcdordrecht.nl
E-mailadres info@fcdordrecht.nl
Telefoonnummer 078 613 00 00
Faxnummer 078 613 27 03

SHOP
FC DORDRECHT

ONLINE FANSHOP

PARTNERS VAN
FC DORDRECHT

In het seizoen 2012-2013 heeft FC Dordrecht een Convenant Plus overeenkomst gesloten met 4 Dordtse verenigingen te weten: DFC, vv Dubbeldam,vv Wieldrecht en FC Dordrecht Amateurs. 

Tussen FC Dordrecht en de partner clubs zijn een aantal afspraken gemaakt om voor beide partijen een win-win situatie te creëren.

Voor FC Dordrecht is met name de aanmelding van talenten door de partners van groot belang. Spelers van eerder vermelde verenigingen krijgen als eerste de kans om hun talent ten toon te spreiden op de opleiding school van FC Dordrecht, of mee te trainen met één van de andere selecties.

FC Dordrecht daarentegen geeft maximaal 2x per jaar een voetbal clinic bij zijn partners en trainers van de partners mogen een kijkje in de keuken nemen bij FC Dordrecht tijdens de trainingen van de Jeugdteams.

De jeugdspelers van de DFC, Dubbeldam en Wieldrecht kunnen 1x per jaar gratis naar een wedstrijd van het 1e elftal van FC Dordrecht, zodat bij deze spelers meer betrokkenheid met FC Dordrecht wordt gecreëerd.

Indien er activiteiten zijn bij één van de partners van FC Dordrecht, dan wordt bekeken, of er een mogelijkheid is om 1 van de selectie spelers van FC Dordrecht deze activiteit te laten ondersteunen. Dit is geheel afhankelijk van de datum, waarop de activiteit wordt gehouden.

Spelers, die meer tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen en (tijdelijk) afvallen bij FC Dordrecht worden geadviseerd om bij één van de Convenant Plus verenigingen te gaan spelen, zodat mede door de samenwerking en communicatie tussen FC Dordrecht en haar partners het juiste moment gekozen kan worden om weer terug te keren naar FC Dordrecht.

Het meedoen van FC Dordrecht aan toernooien georganiseerd door onze partnerclubs zal in het algemeen positief worden gehonoreerd.

Partnerclubs profiteren mee met de door FC Dordrecht bedongen voordelen, zoals extra kortingen op voetbal sportattributen bij Sporthuis Centrum. Het gebruik maken van de fysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in sportblessures en tal van andere voordelen.

Uitbreiding van het aantal Convenant plus verenigingen is selectief en streek gebonden, maar behoort tot de mogelijkheden om zodoende in de omgeving van Dordrecht het talent te behouden.

ONZE
PARTNERS

MEER
INFORMATIE

OVER DE
MOGELIJKHEDEN

Management

Manager Jeugdzaken: Roman Bussem
Hoofd Jeugdopleiding: Rob de Boer
Coördinator Bovenbouw: Rob de Boer
Coördinator Middenbouw: Leon van Dalen / Mark van Leeuwerden

Coördinatie

Coördinator Scouting: vacant
Coördinator Studie: Ryan Klipsteen

Staf

O21

Trainer: Rick Hoogendorp
Assistent trainer: Ryan Klipsteen
Assistent trainer: Ivan Divkovic
Teammanager: John Beuk
Verzorger: Hans van de Berg
Grensrechter: Bianca Bussem / Rick Machielse

O18

Trainer: Rob de Boer
Assistent trainer: John Tschepera
Assistent trainer: Jan Leen Both
Teammanager: Rishi Ramklewan
Grensrechter: Bianca Bussem

O17

Trainer: Phanatio Aweti
Assistent trainer: Bram Janssen
Teammanager: Michel Gerde
Grensrechter: Michel Gerde

O16

Trainer: Mark van Leeuwerden
Assistent trainer: Luuk van der Meer
Assistent trainer: Ronald Plaisier
Assistent trainer: Patrick Hardenbol
Teammanager: Leon van Dalen
Grensrechter: Barry Pennock

O15

Trainer: Ard Nagtegaal
Assistent trainer: Houssin Jouhri
Assistent trainer: Jesse van der Eijk
Teammanger: Panos Panajoti
Verzorger: Randell Oldenstam
Grensrechter: Pascal Vijfhuizen

O14

Trainer: Patrick van Nijnatten
Assistent trainer: Evert van Zoelen
Assistent trainer: Bart van Muijen
Assistent trainer: Luc Clemann
Teammanager: Maarten Bos

Algemene Staf

Fysiotherapeut: Patricia Hoogendoorn
Fysiotherapeut: Bart Kant

Keeperstrainer Bianca Oskam
Keeperstrainer: Remco de Heer

Gasten ontvangst: Ron Bakker
Gasten ontvangst: John van Ooijen
Gasten ontvangst:: Bianca Bussem

Vervoer: Marlon Martina

Social media: Deborah Hamar

Naast het Riwal Hoogwerkers Stadion ligt het eigen jeugdcomplex dat in 1995 werd aangetrokken en gerenoveerd. Deze accommodatie voorziet, zowel qua huisvesting als facilitair, aan de behoeften. Hoewel gezegd moet worden dat, na uitbreiding, de accommodatie op de huidige locatie geen ruimte meer biedt aan verdere groei van de jeugdopleiding.

De kwaliteit van de jeugdopleiding wordt in enige mate bepaald door de voorzieningen/ infrastructuur die de jeugdopleiding tot haar beschikking heeft. De accommodatie en het materiaal zijn van invloed op de beleving en tevredenheid van spelers en begeleiding.

FC Dordrecht heeft de beschikking over twee kunstgrasvelden en één grasveld. In totaal staan regulier voor alle selecties tezamen 80 trainingen per week gepland, die verdeeld zijn over ochtend, middag en vooravond trainingen.

Spreiding van trainingstijden zorgt ervoor dat er voor alle elftallen voldoende ruimte is om op een goede manier te trainen. Daarnaast wordt met name bij de jongste spelers veel individuele aandacht gegeven middels extra individuele trainingen.

Voorts heeft de accommodatie een eigen jeugdhome met een medische behandelruimte.

Voor jeugdspelers van 17, 18 en 19 jaar is er ook de mogelijkheid om onder begeleiding te werken in het krachthome. Deze voorziening is opgenomen in het stadion van FC Dordrecht.

Dagelijks is er fysiotherapie aanwezig, One Fysio verzorgt zowel bij het 1e elftal, als bij de jeugd de fysiotherapie. Door deze afdeling worden veel testen afgenomen, waarbij voetbal centraal staat bij de testen. Om aan alle lichamelijke voetbaleisen te voldoen, wordt “huiswerk” meegegeven. Blessurepreventie is de hoofdreden van de testen. Voorbeeld is het meten van de groeispurt bij de jongsten, waardoor er rekening mee kan worden gehouden, hoe groot de belasting van een speler mag/kan zijn tijdens zijn groeispurt.

DVA diëtisten Drechtstreek meet de vetpercentages en verstrekt voedingsadviezen, want de spelers bedrijven topsport, waarbij voeding een zeer belangrijk onderdeel van is. De begeleiding van de spelers op voedingsgebied is in handen van Anne-Marleen Vliegenthart, tevens werkzaam voor topsport Dordrecht en het NOC/NSF.

Vanaf het seizoen 2014-2015 is er ook professionele mentale begeleiding aanwezig, indien dat nodig is.

Al met al probeert FC Dordrecht in alle randvoorwaarden te voorzien om een topsport klimaat te creëren.

In het jeugdhome geldt een absoluut rookverbod en wordt er geen alcohol geschonken. FC Dordrecht is zich er van bewust dat een sportieve prestatie moet plaatsvinden in een omgeving die gevrijwaard is van dergelijke invloeden. Het mag niet zo zijn dat er van de speler een voorbeeldige levenswijze wordt verlangd terwijl de organisatie een ander signaal afgeeft.

FC Dordrecht is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het Openbaar Vervoer. De A16 en de A15 zorgen voor een goede snelwegverbinding en maken FC Dordrecht bijzonder goed bereikbaar. Het Centraal station is intercity station en dit betekent dat alle treinen Dordrecht aandoen. Verder kent Dordrecht een uitstekend netwerk van stad- en streekvervoer en dit zorgt voor een snelle verbinding naar de wijken en omliggende gemeenten. Het vervoersmodel van de jeugdopleiding is hier bijna volledig op afgestemd. Duidelijke signalering van de ANWB borden zorgt ervoor dat de weg naar het complex van FC Dordrecht snel gevonden is.

De jeugdaccommodatie telt meer dan voldoende parkeerplaatsen en deze zijn op loopafstand van de velden. In alle gevallen kan op wedstrijddagen gebruik gemaakt worden van het parkeerterrein van het Stadion.

FC Dordrecht heeft op het complex diverse kleedkamers. Om misverstanden te voorkomen zijn er een aantal regels opgesteld voor het gebruik van deze kleedkamers.

 • De kleedkamers mogen alleen worden gebruikt voor het omkleden en/of douchen bij sportactiviteiten op het complex van FC Dordrecht.
 • Vermijd het meebrengen van kostbare voorwerpen (sieraden, gsm, geld). Laat deze spullen niet onbeheerd achter, maar geef deze af achter de bar van het jeugdhome.
 • Sport- / voetbalschoenen dienen buiten, op de daarvoor bestemde plekken, te worden schoongemaakt. Sport-/ voetbalschoenen mogen NOOIT onder de douches of tegen de muren worden schoongemaakt.
 • Laat afval achter in de daarvoor aanwezige afvalbakken.
 • De kleedkamers dienen na gebruik altijd schoon te worden achtergelaten.
 • De toiletten alleen gebruiken waarvoor deze zijn bedoeld en altijd weer schoon achter laten.
 • Het is ten strengste verboden om in de kleedkamers te roken en alcohol te nuttigen.
 • Er mag niet worden gevoetbald in de kleedkamers.

FC Dordrecht is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van goederen.

Eventuele schade aan het complex door misbruik en of schenden van de kleedkamerregels zal verhaald woerden op de betreffende persoon en of personen.

Adresgegevens

Krommedijk 210
3312 LH Dordrecht

Routebeschrijving

Vanuit Rotterdam

 • A16 richting Dordrecht / Breda / Antwerpen
 • Afslag nr. 20, Randweg Dordrecht
 • Bovenaan bij de stoplichten linksaf richting Papendrecht / Gorinchem
 • Afslag Werkendam / Corridor
 • Volg eerst borden “Stadion”, volg daarna borden “Bezoekende Supporters”
 • Aangekomen op de parkeerplaats zie je links het stadion en is rechts het jeugdcomplex

Vanuit Breda

 • A16 richting Rotterdam / Dordrecht
 • Na de Moerdijkbrug afslag nr. 20, Randweg Dordrecht
 • Bovenaan bij de stoplichten rechtsaf richting Papendrecht / Gorinchem
 • Afslag Werkendam / Corridor
 • Volg eerst borden “Stadion”, volg daarna borden “Bezoekende Supporters”
 • Aangekomen op de parkeerplaats zie je links het stadion en is rechts het jeugdcomplex

Vanuit Gorinchem

 • A15 richting Dordrecht / Rotterdam
 • Afslag nr. 23, Dordrecht / Papendrecht / Oud-Alblas
 • Bovenaan bij de stoplichten linksaf richting Dordrecht
 • Randweg Dordrecht (N3) blijven volgen
 • Na de brug tweede afslag nemen, Werkendam / Corridor
 • Volg eerst borden “Stadion”, volg daarna borden “Bezoekende Supporters”
 • Aangekomen op de parkeerplaats zie je links het stadion en is rechts het jeugdcomplex