Mogen wij uw aandacht: De Dutch Career Cup?

FC Dordrecht heeft zich begin 2012 aangesloten bij de Dutch Career Cup. De deelnemers aan dit project krijgen daarbij twee keer per week training van een professionele trainer van FC Dordrecht. Een team speelt onder de vlag van FC Dordrecht mee tijdens landelijke toernooien, waaraan ruim twintig teams van andere voetbalclubs uit Nederland deelnemen.

De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal / re-integratieprogramma voor werkzoekenden. Binnen dit programma zetten betaalde voetbalclubs hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers (grotendeels met een Wajong uitkering) aan een baan te helpen. Het programma bestaat uit een sportprogramma bij de club, gekoppeld aan diverse re-integratieactiviteiten.

De Dutch Career Cup heeft als doel om werkzoekenden met een Wajonguitkering met behulp van sport te helpen bij het vinden van een gepaste baan. Sporten bij de favoriete club is voor velen een droom die uitkomt. Dit geeft een gevoel van trots en zorgt voor enorm veel enthousiasme. Daarnaast heeft de club een groot netwerk aan werkgevers, die tevens betrokken worden bij het vinden van de juiste baan. Zo kunt u als werkgever ook uw steentje bijdragen aan het succesvol re-integreren van een gemotiveerde Wajonger.

De Dutch Career Cup is een initiatief van Stichting Life Goals (onderdeel van de KNVB), in samenwerking met Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), USG Restart en betaalde voetbalclubs.

Succesverhalen:

Op dit moment is er 1 kandidaat aan het werk. Deze jongen werkt met veel plezier bij Carglass in Dordrecht. Daarnaast kunnen er nu al meer successen genoemd worden. Zo zijn er 2 kandidaten die uit een sociaal isolement komen. Zij hadden geen dagbesteding en leerden dus ook geen nieuwe mensen kennen, laat staan solliciteren op vacatures. Deze jongens maken nu deel uit van het team, krijgen praatjes en zijn zich ook aan het oriënteren op werk.

Het traject zorgt er tevens voor dat er veel contact is met de mobiliteitscoach. De coach ondersteunt de kandidaat bij het zoeken naar passend werk.

Financiële voordelen voor de werkgever:

Ook een kandidaat een kans willen bieden? Dit kan natuurlijk. Zou u in uw bedrijf wel één of meer Wajongers aan de slag willen zetten? Dat kan zonder veel administratieve rompslomp en mét financiële voordelen. Met de hulp van USG Restart zijn er volop mogelijkheden.

Hieronder staan de voordelen benoemd voor een werkgever:

– Er geldt een proefperiode van drie maanden om te kijken of de medewerker in de organisatie past.
– De werkgever ontvangt drie jaar lang een extra korting op de WAO-, WIA- en WW-premies.
– Als de Wajonger ziek wordt, dan kunt u de kosten voor loondoorbetaling grotendeels bij UWV declareren.
– Salaris naar prestatie is mogelijk als de Wajonger door zijn beperking minder presteert.
– Tijdens het inwerken van de Wajonger biedt de jobcoach van USG Restart gratis ondersteuning en begeleiding.
– U hebt er een gemotiveerde en productieve medewerker bij.

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op de website www.dutchcareercup.nl Tevens kunt u contact opnemen met één van de coaches van USG Restart, Mark Borst (06-10735553 of mborst@usgrestart.nl) of Rosanne Aarts (06-57978024 of raarts@usgrestart.nl).

image008 image009

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.