Danny Makkelie te gast in Businessclub

Op dinsdag 7 februari (eerder was maandag 6 februari gecommuniceerd maar dan spelen we tegen NAC in Breda)  aanstaande organiseert de Businessclub haar tweede bijeenkomst van dit jaar met de Dordtse topscheidsrechter Danny Makkelie.
Danny zal ons met televisiebeelden wegwijs maken in de wereld van de scheidsrechter, met de nieuwste ontwikkelingen op het gebeid van video arbitrage.
Tijdens deze avond zullen er teams worden gevormd en de bekeken worden wie de wedstrijd situaties het beste in kan schatten door de ogen van een scheidsrechter.

Danny Makkelie
De Dordtse scheidsrechter Danny Makkelie begon met fluiten op 16-jarige leeftijd en debuteerde in 2009 in de Eredivisie met de wedstrijd Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.
Hij was op dat moment de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. Danny werd in 2010 door de KNVB voorgedragen om bij de UEFA en FIFA scheidsrechter te worden.
Arbitrage vormt een essentieel onderdeel van de KNVB. Scheidsrechters en assistent-scheidsrechters zijn immers onmisbaar voor het Nederlandse voetbal. Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen.
Zij kennen de regels als geen ander en zorgen ervoor dat ze worden nageleefd. Daarbij worden de huidige technische mogelijkheden telkens meer ingezet bij de wedstrijden: De Video Arbitrage.
In een busje bij het stadion of op een scherm langs het veld kunnen gebeurtenissen worden teruggekeken of worden beoordeeld uit een andere positie. De scheidsrechter wordt geholpen door alle extra mogelijkheden die er voor handen zijn.
Neemt dit nu juist de charme van het voetbal weg of wordt het eerlijker?
Danny is nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom de video arbitrage en kan ons bijpraten over de binnenkort niet meer weg te denken manier van beoordeling van wedstrijdsituaties.
Tot slot zal Danny aan de hand van televisie beelden ons vragen de situatie te beoordelen en aan te geven of wij het met de scheidsrechter eens zijn: ‘Rood, Geel of helemaal geen overtreding?’.
Wij zijn benieuwd of we het eens kunnen worden.

Programma
Het programma voor 7 februari:
17.00 – 17.30 uur: inloop
17.30 – 17.35 uur: welkomstwoord voorzitter Businessclub FC Dordrecht Lennard Bouwer
17.35 – 18.15 uur: Danny Makkelie – Video arbitrage; een niet te stoppen ontwikkeling
18.15 – 18.45 uur: Buffet
18.30 – 19.00 uur: Danny Makkelie – Wie geeft u een Rode / Gele kaart?
19.30 – uur: Buffet / Netwerken / afsluiting
Locatie: Brasserie de Schaapskooi

Inschrijving
In verband met de catering en beschikbare plaatsen graag vooraf inschrijven door een mail te sturen naar mailto:inschrijving@fcdordrecht.nl met de namen van de aanwezigen.

Volgende bijeenkomst / Save the date:
Vrijdag 20 januari speelt FC Dordrecht thuis tegen Jong Utrecht.
U kunt nog reserveren in Brasserie de Schaapskooi (inloop: 17.00 uur, diner 18.00 uur)

De volgende businessbijeenkomst is op maandag 6 maart 2017: Bedrijfsbezoek Maat Transport

Tot ziens op de Krommedijk!

 

Foto:iedereenscoort.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.