Bouwer opvolger Van der Hoek

“Toen ik vijf jaar geleden tot het bestuur toetrad, waren er nog geen twintig leden aanwezig op de vergadering. Wat dat aangaat heb ik toch progressie gemaakt tijdens mijn zittingsperiode”, grapte VBD-voorzitter Lex van der Hoek terwijl hij de zaal rondkeek.

Gisteren, tijdens de jaarvergadering van de Businessclub, legde Van der Hoek zijn voorzittersfunctie na drie jaar neer en droeg de hamer over aan zijn opvolger Lennard Bouwer.

“In 2005 ben ik voor het eerst bij FC Dordrecht binnengekomen en vond het direct de leukste netwerkclub van de Drechtsteden. En ik ken ze allemaal”, vertelde de 49-jarige Rabobank-directeur in zijn afscheidspraatje. “FC Dordrecht biedt mogelijkheden aan het zakenleven, daarvoor zijn meer mogelijkheden dan alleen de thuiswedstrijden. We zijn er redelijk in geslaagd de maandagavonden op de kaart te zetten. Het mooie rijtje sprekers die we hebben gepresenteerd, heeft zeker bijgedragen aan de groei van de Businessclub”.

De met een modern stoppelbaardje gesierde Lex van der Hoek vertelde ook over minder succesvolle ideeën. “We hadden gedacht om het samenstellen van verschillende commissies een extra bijdrage op zou gaan leveren. Het heeft alleen leuke discussies opgeleverd, maar geen resultaat”.

Drie jaar voorzitterschap van de sponsoren bracht in combinatie met zijn dagelijkse functie als huisbankier van de stichting wel eens een dubbel gevoel met zich mee. “Maar ik heb beide zaken altijd keurig gescheiden kunnen houden”, liet Van der Hoek weten.

Terwijl hij onder applaus van de aanwezige leden de voorzittershamer aan Lennard Bouwer overhandigde, gaf Lex van der Hoek zijn opvolger te kennen dat elke bestuurlijke verandering van toegevoegde waarde kan zijn.

Lennard Bouwer voetbalde in zijn jeugd bij DS’79 en later Dordrecht’90 en is de zoon van voormalig clubvoorzitter Gerard Bouwer. Hij noemde de periode Van der Hoek geslaagd. “Op basis van zijn evenementen zullen alle nieuwe voorzitters het moeilijk krijgen dit te evenaren”.

Bouwer was vanaf april 2010 secretaris van het bestuur. Deze vrijgekomen functie werd tijdens de vergadering ingevuld met de toetreding van Mo Tiznine, in het dagelijks leven werkzaam bij de Rabobank. Het nieuwe bestuurslid van de VBD: “Ik heb jarenlang de ambitie gehad om door te breken in het betaalde voetbal. Dit is mijn kans”.

Tijdens de afsluitende rondvraag waren de meeste vragen voor de ook aanwezige Ad Heijsman. Na zijn dankwoord aan Lex van der Hoek gaf de interim-preses antwoord en nam de gelegenheid direct te baat om de komende televisiewedstrijden tegen AZ en AGOVV onder de ‘commerciële’ belangstelling te brengen het Kerstgala op 22 december alvast aan te kondigen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.