Heerlijke avond in Breda, play-offs veiliggesteld

Wat een avond kende FC Dordrecht in het Rat Verlegh Stadion in Breda die met 1-4 wist te winnen van NAC Breda, ondanks een stugge start.

Er stonden namelijk nog geen 45 seconden op de klok of de bal lag al achter Luca Plogmann. Had het doelpunt moeten tellen, nee. Deed hij dat wel? Ja. Helaas, maar niet het einde van de wereld! De Dordtenaren lieten zich niet zomaar uit het veld slaan en creëerden kort daarna een reeks aan kansen, maar het mocht voorlopig nog niet baten. Schoten van Leo Seydoux en Dylan Mbayo gingen allebei niet de goal in. Maar een paar minuten later was het raak! Mathis Suray schoof de bal vanaf randje zestien de rechteronderhoek in. Zo stond het na 16 minuten 1-1!

Keeper Troost van NAC Breda werd gewisseld in de 31e minuut nadat hij geblesseerd raakte en niet verder kon.  Voor hem in de ploeg kwam Pepijn van de Merbel. Een kleine acht minuten later mochten de spelers weer juichen nadat een speler van NAC de bal inleverde bij Mbayo. Zo was het opeens vijf van Dordrecht tegen twee van NAC. Mbayo legde de bal af op Sebaoui die de 1-2 scoorde voor de Dordtenaren. Zo gingen de Schapekoppen na een vroege achterstand met een mooie, terechte voorsprong de rust in.

Als we het toch over vroege goals hebben moeten we het ook over de tweede helft hebben waar Rene Kriwak binnen drie minuten de score op 1-3 wist te brengen. Tim Receveur gaf een prachtige bal op het hoofd van Kriwak die op zijn beurt die bal fenomenaal inkopte. Het was Kriwak zijn eerste goal sinds 12 januari en zo komt hij eindelijk in de dubbele cijfers terecht dit seizoen.

De eerste wissels aan de Dordtse kant vonden plaats in de 63e minuut waar doelpuntenmaker Kriwak werd gewisseld voor Korede Osundina. Eveneens werd Mbayo, tijdens een striemend fluitconcert van geïrriteerde NAC-supporters, gewisseld voor Rocco Shein. Het blijkt de avond van de snelle goals want Osundina scoort drie minuten na de wissel direct de 1-4 met een schitterende kopgoal op aangeven van Ilias Sebaoui.

Ook Bartek Smolarczyk, Ilias Bronkhorst en Elso Brito maakte nog minuten en maakte plaats voor John Hilton, Tim Receveur en Ruben Kluivert. Een prachtige avond in Breda waar FC Dordrecht officieel de play-offs binnen hebben gehaald!