Riwal Football Academy elftallen ontdekken het nut van veerkracht

Als atleet ervaar je regelmatig uitdagingen, zowel op als buiten het trainingsveld. Net als in het dagelijks leven is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal weerbaar te zijn. Recentelijk hebben alle jeugdteams van de Riwal Football Academy een workshop over veerkracht gehad. Deze richt zich op het ontwikkelen van veerkracht en het omgaan met uitdagingen.

Bij de Riwal Football Academy vinden wij het belangrijk dat de spelers opgeleid worden voor de toekomst. Dit houdt in dat we zowel op sportief als maatschappelijk en economisch vlak onze jeugd klaar willen stomen voor de maatschappij. Op die manier creëren we samen nieuwe energie, eigenwaarde en geven de jeugdspelers een handvat om ook buiten het voetbal hun talenten te kunnen ontdekken.

De workshop begon met het bespreken van veelvoorkomende uitdagingen en hoe je hiermee om kan gaan. Hierbij werd specifiek de rol van veerkracht uitgelicht. Vervolgens werden er gezamenlijk ademhalings- en visualisatieoefeningen gedaan om spelers te helpen rust te vinden, zelfs in cruciale momenten. Door effectief te reageren op tegenslagen en innerlijke rust te vinden, verbeteren spelers niet alleen hun spel, maar versterken ze ook hun algehele mentale weerbaarheid.

Met dank aan Riwal, Yasbouw, HBO Academie, De Vraagbaak Groep, Gebr. Kloens B.V. Keukenwarenhuis.nl, Albert Heijn Van der Poel, de Energiek Dordt Foundation en de coach die de voorlichting mogelijk hebben gemaakt.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.