Rugdekking

Teveel mensen staan aan de zijlijn. Zonder opleiding, werk en perspectief. Hoe langer het perspectief uitblijft, hoe kleiner de kans is dat deze mensen hun plek in de maatschappij (terug) vinden.

Rugdekking is een project waarbij deze jongeren weer toekomstperspectief krijgen. De motivatie is het zelfvertrouwen hervinden om weer terug te gaan naar school, een baan te vinden en actief bij te dragen aan de samenleving. Daarbij werken ze niet alleen aan zichzelf, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de veiligheid in hun leefomgeving.

Stichting Schouders Eronder (SSE) wil met het Rugdekking Beroepsleiding traject, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt activeren met als resultaat: scholing en/of uitzicht op een betaalde baan.

Rugdekking maakt gebruik van de aantrekkingskracht en de dynamische leeromgeving van Betaald Voetbal Organisaties – zoals bij FC Dordrecht – om jongeren zonder werk of opleiding nieuw perspectief te bieden. Andere BVO’s waar Rugdekking succesvol is, zijn ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam, NAC Breda en Sparta Rotterdam.

Het project Rugdekking richt zich op jonge mensen vanaf 17,5 tot en met 28 jaar oud in een kwetsbare positie: geen opleiding, geen werk en geen startkwalificatie.

Tijdens het project worden zij opgeleid tot steward en kunnen zij de UEFA Steward module en het certificaat Evenementen Verkeersregelaar behalen. Tevens bestaat de mogelijkheid tot het behalen van een BHV diploma en/of het VCA certificaat. Het leerwerk-traject duurt 12 weken.

Eind september wordt het project voor de vierde keer uitgezet. De drie voorgaande trajecten zijn zeer succesvol afgesloten. Maar liefst 90% van de deelnemers stroomden succesvol uit naar een opleiding of betaald werk. Het streven is om dit uiteindelijk naar 100% te krijgen. Tevens is FC Dordrecht erg blij dat een aantal stewards nog steeds werkzaam zijn bij de thuiswedstrijden van FC Dordrecht.