Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een programma wat zich richt op gezond eten en bewegen om de gezondheid te verbeteren. Gezond eten en bewegen is immers van belang bij het voorkomen van overgewicht bij kinderen. Binnen dit project worden voetballers van FC Dordrecht ingezet als rolmodellen binnen dit project.

Het programma past in het Doe ff Gezond programma wat de gemeente Dordrecht samen met de GGD ZHZ uitvoert. Deze twee partijen zijn belangrijke partners en zien Scoren voor Gezondheid als een waardevolle aanvulling op de al bestaande programma’s.

Nieuwsgierig naar de actuele activiteiten?
Lees het nieuws over Scoren voor Gezondheid

In de ongeveer 20 weken durende projectperiode van Scoren voor Gezondheid vinden diverse activiteiten plaats om de kinderen uit groep 6,7 en 8 tot een gezonde leefstijl te motiveren.

Ambassadeurs
Tijdens het schooljaar zullen 2 tot 3 scholen meedoen aan het project Scoren voor Gezondheid. De scholen krijgen allemaal een eigen ambassadeur gekoppeld aan de groepen 6,7 en 8.
De ambassadeurs zijn 1e elftal spelers van FC Dordrecht.

Fittesten
Jaarlijks worden er fittesten afgenomen in Dordrecht West voor Doe FF Gezond scholen door het Sportbedrijf Dordrecht. Deze fittesten zijn het eerste moment binnen Scoren voor Gezondheid.

Contract
Tijdens de startclinic in het Riwal Hoogwerkers stadion zullen alle deelnemende kinderen een Gezond leven contract tekenen waarin ze aan hun ambassadeur beloven gezonder te eten en meer te bewegen. Voorafgaand aan de clinic krijgen de kinderen een rondleiding langs alle mooie plekken in en rondom het stadion. De kinderen krijgen hier een beeld van wat de topsporters bij FC Dordrecht allemaal meemaken in het eredivisievoetbal.

Gerelateerd:

Playing
for Succes

Rugdekking

Just4Work

Overige
projecten