Weer driemaal winst voor de jeugd!

Dit weekend omdat een goed nieuws show bij de jeugdopleiding. Alle teams wisten namelijk voor de tweede keer op rij hun duels te winnen. De A1 versloeg in een oefenduel eerstedivisionist Argon, B1 bekerde verder na strafschoppen tegen GJS en C1 ging ook door in de beker, zei wonnen het laatste duel in de poule van NAC Breda.

FC Dordrecht A1-Argon A1: 4-2 (2-0)

De A1 heeft de oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist Argon afgesloten met een 4-2 zege.

Vanaf het begin pakten de Schapenkoppen het initiatief en die zou ook niet meer afgestaan worden. De ruststand werd door goals van Noel Goosens en Joey Steenbakker bepaald op 2-0.

Na de rust opnieuw een goed spelend FC Dordrecht dat door goals van opnieuw Joey Steenbakker (ditmaal een benutte strafschop) en Bresley dos Santos uitliep naar 4-0. Helaas ontbrak de scherpte in de eindfase zodat de bezoekers toch nog tweemaal wisten te scoren. Eindstand: 4-2.

GJS B1-FC Dordrecht B1: 3-3 (2-1) FC Dordrecht w.n.s.

De B-jeugd heeft de volgende ronde bereikt van de districtsbeker Zuid I. In Gorinchem werd het 3-3, maar de strafschoppen werden door de Schapenkoppen beter genomen.

De Schapenkoppen leverden een matige partij af, de beleving was onvoldoende om tot een goed resultaat te kunnen komen. Desondanks ontstonden er toch veel kansen voor FC Dordrecht in het eerste halfuur. Vaak stond ex FC Dordrecht doelman Robin Zonneveld-Piek een treffer in de weg. Ondanks de vele kansen kwam de B-jeugd in dit duel tot twee keer toe op achterstand. Na voor de tweede keer op gelijke hoogte te zijn gekomen, leek Jearlon Martina zijn team naar de winst te hebben geschoten. Vlak voor tijd werd het echter nog 3-3 en moesten strafschoppen uitkomst bieden.

Quincy Boogers, Jearlon Martina, Jeremy Fernandes, Ibrahim Toure en Wim de Jong faalden niet in de strafschoppenreeks, maar ook GJS schoot vijf keer raak. Daarna miste GJS en schoot Jordi Mosmans zijn team een ronde verder.

FC Dordrecht C1-NAC Breda C1: 1-0 (0-0)

De C-jeugd heeft de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule gewonnen. Op eigen veld werd het tegen NAC Breda 1-0.

In deze wedstrijd kregen een aantal Schapenkoppen die doorgaans niet in de basis staan, de kans om zich te laten zien. Dat verliep goed. Want alhoewel de stand bij rust nog 0-0 was, speelden de Dordtenaren naar behoren en ontstonden er kansen.

Na de rust was het wachten op de Dordtse treffer. Gevaar voor de Dordtse goal was er nauwelijks. Als de bezoekers al wilden (NAC was reeds uitgeschakeld in de beker) werd er goed opgetreden en werd het gevaar in de kiem gesmoord. De jongste speler van het veld leek de winnende goal te gaan maken. Na een aanval was het Cheick Toure die vanaf de zijkant een mooie poging deed om de keeper met een boogbal te verslaan. Dit lukte bijna, maar omdat de bal nog niet over de lijn was, werd het laatste zetje gegeven door Dennis van der Heijden.

Dankzij de zege bleef FC Dordrecht de nummer twee in de poule en dankzij de resultaten eerder tegen Feyenoord/Excelsior (de nummer 1 van de poule) en SC Excelsior (de nummer 3 van de poule) werden ze een van de beste nummers twee. Daardoor hebben de Schapenkoppen zich geplaatst voor de kwartfinale die in 2012 afgewerkt zal worden. Een mooie prestatie!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.