Verlies A- en B-jeugd

Zowel de A1 als de B1 speelden vandaag een inhaalwedstrijd en beide teams gingen onderuit. De A-jeugd met 1-2 tegen MVV en de B-jeugd leed een pijnlijke nederlaag bij SVVSMC: 2-0.

FC Dordrecht A1-MVV A1: 1-2 (0-1)

In Maastricht werd er eerder dit seizoen maar net verloren van MVV, in het GN Bouw stadion gebeurde dat nu weer: 1-2. Bij rust was de stand 0-1.

De Schapenkoppen begonnen goed. In de eerste 25 minuten waren er goede aanvallen en kansen te zien. De beste mogelijkheden om de score te openen waren voor Samet Gorer (tweemaal) en Nick Bolte. Na een half uur spelen waren het echter de Limburgers die de leiding namen: 0-1.

Een kleine tien minuten na de rust bracht Emerson Akachar zijn team uit een hoekschop op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker gingen de Dordtenaren op jacht naar de gelijkmaker. De kansen kwamen er (de beste voor Samet en invaller Djurandy Swedo). Opnieuw zou de goal aan de andere kant vallen: 1-2. Vlak voor tijd raakte Remon Luksch nog de paal. Een wedstrijd waarin FC Dordrecht de meeste en beste kansen kreeg, maar MVV uiteindelijk met de zege aan de haal ging.

SVVSMC B1-FC Dordrecht B1: 2-0 (0-0)

De B-jeugd kon in Schiedam een grote stap zetten richting het kampioenschap, maar verloor met 2-0 van SVVSMC. Bij rust was de stand nog 0-0.

De bedoelingen van de spelers waren goed, de wil was er ook, want op de inzet viel niks aan te merken. Overgeconcentreerdheid of stress waren vermoedelijk de oorzaak van het feit dat de Schapenkoppen hun niveau niet wisten te halen.

Na rust kregen de Dordtenaren zeker vier goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Er was ook wel een veldoverwicht, maar toch ging SVVSMC er met de zege vandoor: 2-0. Een pijnlijke nederlaag, want de B-junioren hebben het kampioenschap nu niet meer in eigen hand. Het kan echter nog wel.