Uitgelicht: FC Dordrecht C1-FEY/EXC C1

Dit weekend zijn de A1 en B1 vrij van officiele wedstrijden, C1 komt wel gewoon voor de competitie in actie. Het jongste jeugdteam ontvangt Feyenoord/Excelsior C1.

FC Dordrecht C1 en Feyenoord/Excelsior C1 stonden dit seizoen al drie keer eerder tegenover elkaar in een officiele wedstrijd. In de bekerpoule werd het in Dordrecht 2-2 en in de knock-out fase van de beker op Varkenoord waren de Rotterdammers te sterk (4-2). De heenwedstrijd in de competitie op Varkenoord eingdigde in 2-2.

Waar de Schapenkoppen in de laatste drie wedstrijden nog een aantal punten moeten verzamelen voor lijfsbehoud, daar strijd Feyenoord/Excelsior om het kampioenschap. De nummer twaalf in de competitie, SC Heerenveen/Emmen is reeds gedegradeerd, maar ook de nummer elf zal rechtstreeks degraderen naar de 2e divisie. Momenteel staat FC Dordrecht C1 op de tiende plaats met 19 gespeeld, 18 punten en FC Den Bosch bezet de elfde positie met 19 gespeeld, 13 punten. Feyenoord/Excelsior is de koploper met 19 gespeeld, 46 punten, PSV, dat tweede staat, heeft twee punten minder maar ook een duel minder gespeeld dan de Rotterdammers.

Feyenoord/Excelsior is de te kloppen ploeg. Ze verloren dit seizoen pas 1 keer. In Tilburg was Willem II/RKC te sterk. De Rotterdammers hebben bovendien de meeste doelpunten gemaakt en ook de minste goals tegen. FC Dordrecht is echter niet kansloos. De Dordtenaren speelden dus al eerder verdienstelijk gelijk tegen Feyenoord/Excelsior, hielden thuis Willem II/RKC op 2-2 en verloren uit maar nipt van PSV terwijl er in Eindhoven een goede wedstrijd werd gespeeld.

Alle ingredienten zijn in ieder geval aanwezig voor een mooie wedstrijd. Aftrap van de Rijnmondderby tussen FC Dordrecht C1 en Feyenoord/Excelsior C1 op het jeugdveld van FC Dordrecht is 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.