Uitgelicht: duels Zaterdag 6 november 2010

De jeugdteams van FC Dordrecht gaan alweer de derde competitiemaand in. Slechts de B-jeugd speelt thuis, de A1 en C1 reizen af naar respectievelijk Groesbeek en Spijkenisse.

Union A1-FC Dordrecht A1

De A-junioren spelen zaterdag de uitwedstrijd tegen Union. Het is de negende competitiewedstrijd tussen de nummer vier en vijf op de ranglijst. Vorige week behield FC Dordrecht de positie in het linkerrijtje door De Treffers thuis met 3-1 te verslaan. Wat opvalt aan Union is het aantal goals. Pas acht keer werd er gescoord, dat is maar een goal meer dan de nummer laatst SC NEC dat nog geen duel won. Union versloeg in eigen huis SC Feyenoord (1-0) en SC NEC (2-1) en verloor van De Treffers (0-4) en Houten (1-2). De Schapenkoppen presteren op vreemde bodem evenzo: twee duels gewonnen, twee verloren. Het duel op Sportpark De Heikant in Groesbeek zal om 15.00 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-SVVSMC B1

De B-jeugd speelt thuis tegen SVVSMC. De Schapenkoppen wonnen vorige week de lastige uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis en blijven zodoende tweede op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper ADO Den Haag. Er werd pas een keer verloren. De tegenstander uit Schiedam won pas een keer en bezet met vier punten de tiende plaats. Op vreemde bodem won het team pas een keer, maar dat was wel de lastige wedstrijd tegen DHC. Wat dat betreft kan het balletje raar rollen, je weet het nooit. Wat we in ieder geval wel weten is dat de Dordtenaren thuis nog alles wonnen en in vier duels voor eigen publiek al zeventien keer scoorden. Het duel op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal om 12.30 uur beginnen.

Spijkenisse C1-FC Dordrecht C1

De C-jeugd reist af naar Spijkenisse om daar tegen de plaatselijke voetbal vereniging te gaan spelen. Vorige week moesten de Schapenkoppen de koppositie laten aan Spartaan’20 omdat er gelijkgespeeld werd en de opponent uit Rotterdam won. Desalniettemin staat de C1 er nog altijd goed voor en zijn ze nog altijd ongeslagen deze competitie. Spijkenisse staat op dit moment zevende en voor wat we gewend zijn van de club, staan ze wat laag op de ranglijst. Veel scoren doen ze wel (negentien keer), maar ze kregen er ook al zeventien tegen. Spijkenisse speelde pas drie keer thuis en boekte op eigen terrein goede resultaten (twee keer winst en een verliespartij). Aanvang op Sportpark Jaap Riedijk is om 11.45 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.