Uitgelicht: duels zaterdag 30 oktober 2010

Door een inhaal- en bekerronde kwamen de jeugdteams van FC Dordrecht vorige week niet in actie in competitieverband. Deze zaterdag wordt de draad weer opgepakt. En wel met twee thuisduels (De A1 en C1) en eentje buitenshuis (B1).

FC Dordrecht A1-De Treffers A1

De A-junioren spelen thuis tegen De Treffers en dat is alweer de laatste wedstrijd van de eerste periode. Tot nu toe zijn de prestaties van de Schapenkoppen erg wisselend. Goede helfden worden afgewisseld met slechte en dat resulteerde tot nu toe in twee zeges, twee gelijke spelen en drie nederlagen = acht punten. Daarmee wordt de zesde plaats bezet op de ranglijst. De bezoekers uit Groesbeek hebben twee punten meer en bezetten momenteel de vijfde positie. De start van de competitie was veelbelovend, de eerste drie duels werden gewonnen, maar uit de laatste vier duels werd slechts een punt gepakt. Vorige week ging het team thuis nog hard onderuit in de inhaalwedstrijd tegen Elinkwijk (1-6). Voor beide teams geld: een overwinning betekent handhaving in het linkerrijtje, een nederlaag kan zomaar eens het gevolg hebben dat er een aantal plaatsen gezakt zal gaan worden. Op voorhand dus een interessant duel waarvan de aftrap zal zijn om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis B1-FC Dordrecht B1

De B-jeugd gaat op bezoek bij Excelsior Maassluis. De Schapenkoppen presteren met een tweede plaats op de ranglijst goed en doen zodoende volop mee voor het kampioenschap in de 2e divisie B. De achterstand op koploper ADO Den Haag is drie punten. Excelsior Maassluis bezet de vijfde plaats met elf punten uit zeven duels. Opvallend genoeg won de ploeg thuis nog niet. Uit drie duels op eigen terrein werden slechts twee punten gepakt. Ze zullen er dan ongetwijfeld ook gebrand op zijn uitgerekend tegen FC Dordrecht de eerste zege te boeken voor het eigen publiek, terwijl de Dordtenaren willen en moeten winnen om in het spoor te blijven van ADO. De aftrap op het sportpark van Excelsior Maassluis zal zijn om 12.45 uur.

FC Dordrecht C1-Haaglandia C1

Na de rust van een welverdiend weekendje vrij, stropen de C-junioren zaterdag de mouwen weer op. Het team presteert goed: bovenaan en nog niet verloren. Maar dit geld ook voor de nummer twee Spartaan’20, alleen hebben de Rotterdammers een minder doelsaldo. Haaglandia is de opponent van de Schapenkoppen. De bezoekers uit Rijswijk bezetten momenteel de vijfde plaats met tien punten uit zes duels. Ze scoren gemiddeld niet veel (14 keer), maar krijgen er ook niet veel tegen (9). Begin augustus stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Het duel eindigde toen in een makkelijke 0-6 zege voor FC Dordrecht, maar zo gemakkelijk zal het deze keer ongetwijfeld niet worden. Al was het maar omdat de wedstrijd zich toen afspeelde in de beginfase van de voorbereiding en Haaglandia nog niet op volle sterkte was. Aanvang van de wedstrijd is 10.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.