Uitgelicht: duels Zaterdag 3 december 2011

Vorig jaar rond deze tijd had de winter reeds haar intrede gedaan, op dit moment liggen de velden er nog groen bij en is het meer herfst dan winter. Na een weekend van beker, inhaal- en vriendschappelijk voetbal, wordt er nu gewoon weer in competitieverband gespeeld. De A1 (AFC) en B1 (Alexandria’66) spelen thuis, de C1 gaat op bezoek bij NAC Breda.

FC Dordrecht A1-AFC A2
De A-jeugd neemt het thuis op tegen de eerste jaars A-junioren van AFC. De Schapenkoppen werkten vorige week een nuttige oefenwedstrijd af tegen eerste divisionist Argon dat met 4-2 werd verslagen. In de competitie is het team “best of the rest”, de achterstand op koploper Fortuna Sittard bedraagt vijf punten. Er zijn nu precies elf competitierondes geweest en de Dordtenaren hebben alle tegenstanders al een keer gehad. Van de nummers één en vier (Fortuna Sittard en VVV/Helmond Sport) werd verloren, twee keer werd er gelijk gespeeld en de overige zeven duels werden omgezet in winst. Er komen weliswaar nog voldoende wedstrijden, maar voor AFC is het zaak om weg te komen van de onderste plaatsen. De Amsterdammers bezetten momenteel de tiende plaats met elf gespeeld, acht punten. De voorsprong op de nummer elf De Treffers is slechts twee punten. AFC won dit seizoen twee keer. Dat was thuis tegen TOP (5-0) en uit tegen Quick (1-3). Het team mag dan wel laag staan, als je kijkt naar de uitslagen dan valt op dat ze maar drie keer een ruime nederlaag hebben geleden. Een tegenstander waar je dus nog niet zomaar van gewonnen hebt. Aanvang op het jeugdveld van FC Dordrecht zal zijn om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-Alexandria’66 B1
De B-jeugd speelt ook thuis en ontvangt Alexandria’66. De competitie is alweer zo ver gevorderd, dat beide teams voor de tweede keer tegenover elkaar staan. Op de eerste speeldag wonnen de Schapenkoppen in Rotterdam met 4-0 van Alexandria’66. Vorige week speelde FC Dordrecht B1 bekervoetbal en alhoewel het niet gemakkelijk ging, plaatsten ze zich voor de volgende ronde. In de competitie heeft het team de meeste goals gemaakt en de minste tegen gekregen, maar desondanks staan ze toch derde. De verschillen bovenin zijn echter miniem. Haaglandia gaat aan de leiding met 28 punten, nummer twee Spijkenisse heeft 27 punten en de Dordtenaren hebben er 26. Het lukte alleen Haaglandia om in Dordrecht te winnen, de andere vijf teams die tot nog toe naar de Krommedijk kwamen, werden met een ruime nederlaag weer huiswaarts gestuurd. Alexandria’66 bezet momenteel de negende plaats. Ze bungelen eigenlijk tussen een plaats in het linkerrijtje en de onderste plaatsen. Want twee keer winnen en puntenverlies van de concurrentie, kan zomaar een vijfde plaats betekenen, twee keer verliezen en succes voor de ploegen onderin, kan zomaar eens een elfde plaats betekenen. Waarom Alexandria’66 een niet te onderschatten tegenstander is, blijkt wel uit de cijfers. Alle drie de overwinningen werden namelijk behaald in uitwedstrijden. En in de afgelopen competitieronde werd er maar nipt verloren bij koploper Haaglandia (2-1). De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht, zal beginnen om 12.00 uur.

NAC Breda C1-FC Dordrecht C1
De C-junioren van FC Dordrecht en NAC Breda staan morgen voor de derde keer tegenover elkaar dit seizoen. Op de eerste speeldag van de competitie troffen beide teams elkaar in Dordrecht (1-2 winst voor NAC), vorige week speelden beide teams opnieuw in Dordrecht tegen elkaar (ditmaal voor de beker, 1-0 winst voor FC Dordrecht) en nu staan beide opnieuw tegenover elkaar in competitieverband, maar dan in Breda. Terwijl het natuurlijk een fantastische prestatie is van het jongste jeugdteam van FC Dordrecht om door te stoten naar de kwartfinale in de beker, ging het vizier al snel weer op de competitie. Ver komen in de beker is leuk, handhaven in de competitie belangrijker. Op dit moment zijn de Dordtenaren de aanvoerder van de onderste groep teams. Dat zijn de nummers zeven tot en met twaalf, vooral het verschil in punten tussen de nummers zeven tot en met elf is klein. Om zevende te blijven, is een goed resultaat tegen NAC Breda gewenst. De Brabanders doen het bijzonder goed in de competitie. Momenteel bezetten ze de vierde plaats met tien gespeeld, achttien punten. Met dertien tegengoals staan ze in de top-3 wat betreft minst gepasseerde defensies. Het is bij NAC Breda dit seizoen alles of niets, gelijkspelen deden ze nog niet. Lukt het de Schapenkoppen om NAC Breda opnieuw te verslaan? De wedstrijd op het Sportcomplex van TVC in Breda zal om 14.30 uur beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.