Uitgelicht: duels Zaterdag 23 april 2011

Dit paasweekend staat er een inhaalronde op het programma. De A1 ontvangt op eigen terrein MVV, de B1 gaat op bezoek bij SVVSMC en de C1 is vrij omdat zei reeds 21 duels hebben gespeeld in de competitie.

FC Dordrecht A1-MVV A1
De A-jeugd ontvangt MVV. Dankzij drie achtereenvolgende zeges hebben de Schapenkoppen zich vorige week verzekert van nog een seizoen in de 2e divisie, sterker nog, met nog twee duels voor de boeg, kan FC Dordrecht zelfs nog bij de eerste vier eindigen. De wedstrijd tegen MVV wordt wat dat betreft dan wel een uitdaging. De Limburgers staan momenteel op de derde plaats met 30 punten uit 18 duels (zes punten meer dan Dordt). Toch maken ze een wisselvallig seizoen door. Ze verloren bijvoorbeeld evenveel als de Dordtenaren tot dusver, de achterstand op de nummer twee Elinkwijk bedraagt tien punten en die op de kampioen Feyenoord/Excelsior liefst twintig punten. Wat verder opvalt, is dat MVV op vreemde bodem grote uitslagen neerzet. Zo werd er bij Elinkwijk met 5-2 verloren, terwijl de duels tegen Leonidas, TOP en Union met respectievelijk 7-4, 9-2 en 7-1 werden gewonnen. FC Dordrecht doet het met name thuis goed. Van de acht duels gingen er maar twee verloren. Eerder dit seizoen was MVV met 3-2 te sterk voor FC Dordrecht. De wedstrijd in Dordrecht, op het jeugdcomplex, zal om 14.30 uur beginnen.

SVVSMC B1-FC Dordrecht B1
De B-junioren reizen af naar Schiedam om daar tegen SVVSMC te gaan spelen. Voor beide teams staat er heel wat op het spel. De Schapenkoppen wonnen vorige week het op papier lastige duel tegen DHC ruim met 5-2. Na de winterstop doen ze het sowieso prima. Van de tien duels, werden er negen gewonnen. Op dit moment bedraagt de achterstand op de koploper ADO Den Haag slechts een punt. Aangezien ADO niet in actie komt omdat zei een duel meer hebben, komen de Dordtenaren bij een zege dus aan kop van de ranglijst. SVVSMC strijd onderin tegen degradatie. Op dit moment staan ze op de voorlaatste plaats met elf punten uit negentien duels. De achterstand op de nummer tien Westlandia is drie punten met nog twee duels te goed ten opzichte van die ploeg. Op papier dus in ieder geval een spannende wedstrijd met belangen voor beide teams! Aanvang op Sportpark Harga in Schiedam zal zijn om 14.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.