Uitgelicht: duels zaterdag 2 oktober 2010

Aankomend weekend gaan de jeugdteams van FC Dordrecht alweer de tweede maand van de competitie in. Het oudste team (A1) en het jongste team (C1) spelen uit, de B1 thuis.

Feyenoord/Excelsior A2-FC Dordrecht A1

Voor de A-jeugd staat er de zwaarste beproeving tot nu toe op de rol. In Rotterdam gaan de boys van Frits van den Berk en Roy de Bruin op bezoek bij koploper Feyenoord/Excelsior. De Rotterdammers wonnen tot nu toe al hun duels, scoorden al elf keer en hebben de minst gepasseerde defensie. Vorige week kwamen ze overigens niet in actie, het uitduel tegen stadsgenoot Leonidas werd toen afgelast. De Schapenkoppen hebben de aansluiting met de bovenste plaatsen gevonden door de 1-3 zege bij de amateurs van NEC vorige week. FC Dordrecht bezet de vijfde plaats op de ranglijst met zeven punten uit vier duels. Het duel op Sportcomplex Varkenoord zal op een voor A-junioren ongebruikelijk tijdstip aanvangen: 12.00 uur.

FC Dordrecht B1-Sarto B1

De B-jeugd speelt opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal is het Tilburgse Sarto de tegenstander. Na de nederlaag op de eerste speeldag bij ADO Den Haag, wonnen de Schapenkoppen drie keer op rij – vorige week werd het 5-3 tegen UVS – waardoor ze gestegen zijn naar de tweede plaats met slechts een punt achterstand op ADO. Sarto heeft evenveel punten als wedstrijden die ze gespeeld hebben: vier uit vier. In de twee voorgaande uitwedstrijden incasseerden ze tien doelpunten en pakten ze geen punten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een “walk-over” wordt voor FC Dordrecht. Alle amateurs in deze competitie willen immers vier duels erg graag winnen: thuis en uit tegen ADO Den Haag en FC Dordrecht. Aanvang op het jeugdcomplex van FC Dordrecht is 12.30 uur.

ARC C1-FC Dordrecht C1

De C-jeugd gaat op bezoek bij ARC. Vorige week liep de jongste jeugd van FC Dordrecht tegen het eerste puntenverlies aan. Op eigen terrein werd het 2-2 tegen Spartaan’20. Maar ook na vier speelronden voeren ze de ranglijst aan (tien punten). ARC kent geen beste competitiestart. Alleen van hekkensluiter JEKA werd gewonnen, de andere drie duels gingen verloren. Voor eigen publiek zullen ze ongetwijfeld zeer gemotiveerd zijn om de punten te pakken, terwijl de Dordtenaren geen steken mogen laten vallen om aan kop te blijven. Het duel op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn begint al om 10.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.