Uitgelicht: duels Zaterdag 2 april 2011

Net als vorige week, staat er ook dit weekend een inhaalprogramma op de rol. De B1 hoeft niet meer in te halen en heeft geen programma, de A1 neemt het thuis op tegen TOP en C1 reist af naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Cortgene/JVOZ.

FC Dordrecht A1-TOP A1
De A-jeugd speelt op eigen terrein tegen TOP. De voorbije twee zaterdagen kwamen de Schapenkoppen niet in actie. De laatste wedstrijd was op 12 maart uit tegen De Treffers (1-1). Op dit moment bezet FC Dordrecht de achtste plaats met vijftien punten uit vijftien gespeelde duels. Door het wegvallen van SC NEC uit de competitie, zijn er bij de Dordtenaren liefst zes punten vanaf gehaald. Ze wisten SC NEC immers twee keer te verslaan dit seizoen. TOP presteert na de winterstop precies zoals de clubnaam luidt. Alleen de thuiswedstrijd tegen Houten ging verloren, in zijn totaliteit behaalden de Brabanders na de winterstop twintig punten uit negen duels. Door die goede serie is TOP opgerukt naar een vijfde plaats op de ranglijst. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat beide teams elkaar treffen. De aftrap op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 14.30 uur.

Cortgene/JVOZ C1-FC Dordrecht C1
De jongste jeugd van FC Dordrecht neemt het in Zeeland op tegen Cortgene/JVOZ, de voetbalschool van de gebroeders De Nooijer en Dolf Roks. Met nog vier duels te gaan, delen de Schapenkoppen de koppositie met Spartaan’20. Beide teams hebben 47 punten uit 18 duels en moeten nog een keer inhalen. FC Dordrecht doet dat dus zaterdag tegen JVOZ, Spartaan verderop in april tegen SC Feyenoord. Cortgene/JVOZ staat momenteel vijfde en speelt de komende drie duels allemaal thuis. De inzet zal zijn om over Spijkenisse heen te gaan en weer in de buurt te komen van de nummer drie Haaglandia. Aangezien de Zeeuwen twee duels minder hebben dan Haaglandia en Spijkenisse, behoort dit tot de mogelijkheden, mits de duels natuurlijk worden omgezet in winst. Wat opvalt is dat Cortgene/JVOZ het vooral moet hebben van de thuiswedstrijden. Op eigen terrein werd er namelijk alleen verloren van Spartaan’20. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de Dordtenaren en de Zeeuwen in een 2-0 zege voor FC Dordrecht. Aanvang op Sportcomplex Galgendijk in Kortgene zal zijn om 10.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.