Uitgelicht: duels Zaterdag 19 februari 2011

De jeugdteams halen dit weekend de wedstrijden in die eigenlijk op 11 december 2010 gespeeld hadden moeten worden, maar toen door de winterse omstandigheden geen doorgang konden vinden. De A-jeugd speelt tegen Houten met als inzet het linkerrijtje, de B-jeugd wacht een zware klus in Rijswijk tegen Haaglandia, terwijl de C1 op eigen terrein hekkensluiter JEKA ontvangt.

FC Dordrecht A1-Houten A1

De A-jeugd neemt het op eigen terrein op tegen Houten. De Schapenkoppen spelen na de winterstop telkens minimaal een helft goed voetbal, maar presteren te wisselvallig. De laatste drie duels leverde een zege, een gelijkspel en een nederlaag op. Op dit moment bezet het elftal de vijfde plaats met negentien punten uit veertien gespeelde wedstrijden. Houten staat momenteel zevende met drie punten minder dan FC Dordrecht, maar ook met twee duels minder gespeeld. In de voorbije wedstrijden werd alles keurig verdeeld: vier keer winst, vier keer een gelijkspel en vier nederlagen. Houten is met name thuis sterk, uit werden er minder punten gehaald. Dat het sowieso geen te onderschatten tegenstander is, weten de Dordtenaren nog wel van de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Het werd toen 1-3 voor FC Dordrecht, maar makkelijk ging het niet en Houten wist onlangs ook knap gelijk te spelen tegen koploper Feyenoord/Excelsior. Het duel op het jeugdcomplex van FC Dordrecht vangt aan om 14.30 uur.

Haaglandia B1-FC Dordrecht B1

De B-jeugd speelt de zware uitwedstrijd tegen Haaglandia. De Schapenkoppen hebben na de winterstop nog alles gewonnen en staan er in de stand prima voor. Maar na zeges op ploegen uit het rechterrijtje, wordt Haaglandia beslist andere koek. Haaglandia bezet de vierde plaats, verloor pas drie keer dit seizoen en is met 51 gemaakte goals de meest scorende ploeg in de competitie. Bovendien zijn ze thuis nog ongeslagen. Van ADO Den Haag werd met maar liefst 4-1 gewonnen en de wedstrijd tegen koploper SC Feyenoord eindigde in een 2-2 gelijkspel. In acht thuisduels kwam Haaglandia al tot 35 doelpunten. Eerder dit seizoen won FC Dordrecht op eigen veld met 3-1 van Haaglandia. De grootste uitdaging voor deze editie is Haaglandia de eerste nederlaag toe te brengen op hun eigen
terrein. Aanvang op Sportpark Pr. Irene in Rijswijk zal zijn om 10.00 uur.

FC Dordrecht C1-JEKA C1

De C1 speelt de thuiswedstrijd tegen JEKA. Na wedstrijden tegen ARC en Quick treffen de Schapenkoppen opnieuw een laagvlieger. Juist dit kunnen vaak lastige wedstrijden zijn, op welke manier dan ook, maar ze moeten natuurlijk wel met frisse moed en een goede beleving gespeeld worden. Want hoe je het ook wendt of keert, het kampioenschap is nog altijd mogelijk, dus ook deze wedstrijd is weer belangrijk. De tegenstander uit Breda maakt een vervelend seizoen door. Er werd nog niet gewonnen en het aantal tegengoals ligt al boven de vijftig. JEKA staat voor jeugdige enthousiasme kan alles. Het zal zaak zijn vooral het enthousiasme te behouden. Iets wat niet altijd even makkelijk is als je zo veel verliest. Aanvang van deze wedstrijd op het jeugdcomplex van FC Dordrecht is 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.