Uitgelicht: duels Zaterdag 17 december 2011

In het laatste weekend voor de winterstop komt de A1 uit voor de beker (Papendrecht) en spelen B1 (inhaalduel tegen Alexandria’66) en C1 (Willem II/RKC) voor de competitie.

Papendrecht A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd speelt de Drechtstedenderby tegen Papendrecht in het kader van de beker. De Schapenkoppen werden na de poulefase vrijgeloot voor de vorige ronde van de beker en speelden zodoende hun laatste bekerduel op 22 oktober. Papendrecht A1 rekende in de poulefase van de beker af met Heerjansdam A1 en Hardinxveld A1 en versloeg in de vorige ronde ASWH A1 na strafschoppen (de stand was na 90 minuten spelen 2-2). Voor de competitie komt Papendrecht A1 uit in de derde divisie. Daar bezetten ze momenteel plaats elf met elf gespeeld, zes punten. Het bekerduel zal gespeeld worden op Sportpark Slobbengors en beginnen om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-Alexandria’66 B1
De B-jeugd speelt de inhaalwedstrijd tegen Alexandria’66. Deze wedstrijd stond gepland voor 3 december maar vond toen geen doorgang door de vele regenval. De Schapenkoppen deden vorige week prima zaken. Zelf wonnen ze met 6-0 bij ASWH terwijl de koploper Haaglandia verloor en de nummer twee Spijkenisse gelijkspeelde. De gebeurtenissen van vorige week houden in dat als de Dordtenaren hun inhaalduel winnen, ze als koploper de winterstop ingaan. Op eigen veld is FC Dordrecht ijzersterk. Slechts Haaglandia wist te winnen in Dordrecht, de overige vijf duels werden allemaal omgezet in winst. Ook voor de bezoekers is dit een belangrijke wedstrijd. Alexandria’66 bezet momenteel de tiende plaats en heeft maar drie punten meer dan de nummer elf UVS. Om weg te komen van de degradatiezone is een overwinning gewenst. Aftrap op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 12.00 uur.

Willem II/RKC C1-FC Dordrecht C1
De C1 sluit de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen Willem II/RKC. De Schapenkoppen bezetten momenteel de negende plaats en hebben gemiddeld precies een punt gehaald uit alle duels (12 uit 12). Alhoewel het nog altijd dicht bij elkaar staat onderin en dus spannend is, is er geen sprake van paniek. Er zit genoeg voetbal in het team en dat laten de jongens ook wekelijks zien. Willem II/RKC profiteerde vorige week van het gelijke spel van Feyenoord/Excelsior. De Rotterdammers kwamen op bezoek bij PSV niet verder dan 4-4 en omdat Willem II/RKC zelf won van SC Excelsior hebben ze de koppositie in de competitie ingenomen met 11 gespeeld, 28 punten. De Brabanders wisten al negen van de elf duels te winnen. Slechts één keer werd er verloren en niet zo zuinig ook (Feyenoord/Excelsior uit, 9-1). Op eigen veld is Willem II/RKC nog zonder puntverlies. De wedstrijd op Sportcomplex Het Zuiderpark van VV Ons Vios zal om 12.30 uur beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.