Uitgelicht: duels Zaterdag 16 april 2011

Dit weekend komen alle jeugdteams in actie in competitieverband. De B1 speelt als enige thuis (DHC) de A1 (TOP) en C1 (Westlandia) spelen op vreemde bodem.

TOP A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd speelt voor de tweede keer binnen drie weken tegen Tot Ons Plezier, kortweg TOP. De thuiswedstrijd eerder deze maand betrof een inhaalduel en die werd in ieder geval gewonnen met 4-2. Een knappe prestatie want op dat moment waren de Brabanders bezig aan een uitstekende reeks. Na TOP-thuis versloegen de Schapenkoppen ook Union (4-1), TOP pakte de draad weer op door vorige week in Rotterdam met 2-0 te winnen van Leonidas. Beide teams ontlopen ekaar nauwelijks op de ranglijst. TOP bezet de zesde plaats met 18 gespeeld, 23 punten, FC Dordrecht staat zevende met 17 gespeeld, 21 punten. Als er ergens veel doelpunten vallen dit seizoen, dan is het wel in de thuiswedstrijden van TOP. Een greep uit de uitslagen: TOP-Elinkwijk (3-5), TOP-SC Feyenoord (6-2), TOP-FEY/Excelsior (1-6) en TOP-MVV (2-9). Aanvang op het Sportpark van TOP in Oss zal zijn om 15.00 uur.

FC Dordrecht B1-DHC B1
De eerste twee zaterdagen van april kwam de B-jeugd niet in actie, nu staat er met DHC-thuis weer een competitiewedstrijd op de rol. Zonder te spelen deden de Schapenkoppen vorige week goede zaken. Concurrent ADO Den Haag verloor namelijk in eigen huis met 1-3 van Haaglandia. Na twintig speeldagen heeft FC Dordrecht nu een punt achterstand op koploper ADO en dat met een wedstrijd minder gespeeld. Met DHC staat er echter weer een lastige wedstrijd te wachten. De ploeg uit Delft staat dan misschien niet al te hoog (zesde), DHC beschikt vaak over een mix van goede voetballers en fysiek sterke spelers. En dat DHC een gevaarlijke ploeg is, blijkt wel uit het feit dat ze dit seizoen wonnen van Haaglandia, vier punten pakten tegen Excelsior Maassluis en thuis al wonnen van FC Dordrecht met 3-1. Op papier dus absoluut een duel om naar uit te kijken. Aanvang van de wedstrijd op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 12.30 uur.

Westlandia C1-FC Dordrecht C1
In Naaldwijk kan de jongste jeugd van FC Dordrecht een grote stap gaan zitten richting het kampioenschap in de 2e divisie B/West II. Concurrent Spartaan’20 verloor namelijk afgelopen woensdag twee punten tegen stadsgenoot SC Feyenoord, waardoor de voorsprong van de Schapenkoppen nu twee punten is met nog twee duels voor de boeg. Bij een zege van FC Dordrecht en een misstap van Spartaan (zei spelen thuis tegen Sparta AV) is de strijd al beslist. Westlandia bezet momenteel de negende plaats in de competitie. Voor degradatie hoeft het team niet meer te vrezen. Als er een ploeg is die het vooral met hebben van thuiswedstrijden, dan is dat Westlandia wel. Van de tien duels op eigen bodem werden er slechts twee verloren. Alleen Spartaan’20 (0-3) en Spijkenisse (2-5) waren te sterk in Naaldwijk. De totale cijfers over de tien thuiswedstrijden: vijf gewonnen, drie gelijk en twee verloren (twintig voor en dertien tegen). Even de punten ophalen in Naaldwijk zal er dus zeker niet bij zijn…! Aanvang op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk is om 12.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.