Uitgelicht: duels Zaterdag 10 december 2011

Het voorbije speelweekend kwamen de A1 en B1 niet in actie. Hun wedstrijden zullen deze keer (A1 op bezoek bij MVV en B1 uit tegen ASWH) wel doorgaan. De C1 speelt als enige thuis, het jongste jeugdteam ontvangt Sparta Rotterdam.

MVV A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd gaat op bezoek in Limburg om daar tegen MVV te gaan spelen. De Schapenkoppen kwamen vorige week niet in actie, de thuiswedstrijd tegen AFC werd afgelast. MVV speelde wel, de Limburgers wonnen met 3-2 bij Westlandia. Door het gelijke spel tussen de nummers vier en drie (VVV/Helmond Sport en Spartaan’20) van vorige week, staan de Dordtenaren nog altijd op de tweede plaats. MVV bezet de zevende plaats met vijftien punten. Net als FC Dordrecht hebben ze nog een duel in te halen, wordt die wedstrijd gewonnen, dan is de kans aanwezig dat de Limburgers de sprong maken naar het linkerrijtje. MVV is thuis sterk. Alleen van Quick werd verloren, de overige vier wedstrijden eindigden in drie zeges en een gelijkspel. De Schapenkoppen doen het op vreemde bodem ook niet slecht. Van de vijf duels buitenshuis tot nog toe, ging alleen die bij VVV/Helmond Sport verloren. Eerder dit seizoen werd het in Dordrecht nog 3-0 voor de thuisploeg. De editie in Limburg op het kunstgras van Sportpark De Geusselt, zal om 15.00 uur beginnen.

ASWH B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd maakt de korte reis naar HI Ambacht. Het team gaat daar spelen tegen ASWH. Net als bij de A1, werd vorige week ook de thuiswedstrijd van de B1 afgelast. Het team staat, ondanks het feit dat ze de voorbije speelronde niet speelden, nog altijd derde. ASWH kwam vorige week wel in actie, het team kreeg met 6-0 op de broek bij Haaglandia. ASWH maakt sowieso een zwaar seizoen door. Met zes punten bezetten ze de elfde plaats, de positie die aan het einde van de rit rechtstreekse degradatie betekent. De voorsprong van ASWH op de nummer twaalf UVS is slechts een puntje, de achterstand op de nummer tien Excelsior Maassluis is drie punten. Eerder dit seizoen hadden de Dordtenaren weinig moeite met ASWH. Er werd toen met 6-0 gewonnen. De wedstrijd in HI Ambacht op Sportpark Schildman zal aanvangen om 12.30 uur.

FC Dordrecht C1-Sparta Rotterdam C1
Het jongste jeugdelftal speelt de rijnmondderby tegen Sparta Rotterdam. Bij de Schapenkoppen is de sfeer prima. De voorbije weken werden er in de competitie goede zaken gedaan door te winnen van SC Heerenveen/Emmen en NAC Breda, bovendien schaarde het team zich bij de beste acht in het bekertoernooi. Op de ranglijst wordt momenteel de achtste plaats ingenomen met twaalf punten. De voorsprong op de nummer laatst SC Heerenveen/Emmen bedraagt nu acht punten, de achterstand op de nummer zes VVV/Helmond Sport drie punten, maar dat team heeft nog een duel te goed. De bezoekers uit Rotterdam bezetten momenteel de vijfde positie met elf gespeeld, zeventien punten. De achterstand van Sparta Rotterdam op koploper Feyenoord/Excelsior bedraagt al negen punten en dan heeft Sparta ook nog eens een duel meer gespeeld dan de stadsgenoot. Het team van assistent-trainer Patrick Woerst, hij was een aantal seizoenen actief binnen de jeugdopleiding van FC Dordrecht als trainer, speelt goed voetbal, daar valt weinig op aan te merken. Het probleem zit hem met name in het uitblijven van de doelpunten. De voorbije drie speelrondes vonden de Spartanen slechts één keer het net. In de thuiswedstrijd van vorige week tegen stadsgenoot SC Excelsior bleven ze steken op 0-0. Eerder dit seizoen werd het op Nieuw-Terbregge 6-0 voor Sparta Rotterdam. De Dordtenaren hebben dus nog iets goed te maken. Aftrap van de wedstrijd, op het jeugdveld van FC Dordrecht, is 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.