Sterk toernooi levert C1 prima 4e plaats op

De jongste jeugd van FC Dordrecht heeft een keurige 4e plaats bereikt op de Source Wintercup 2011. Aan het sterk bezette toernooi, gehouden op het complex van CVV Vriendenschaar in Culemborg, deden de Belgische teams Zulte-Waregem en Lierse SK, Roda JC, AZ, ADO Den Haag, VVV Venlo, FC Utrecht, Vitesse/AGOVV, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en natuurlijk FC Dordrecht en CVV Vriendenschaar zelf mee.

In poule A moesten de Schapenkoppen het opnemen tegen AZ, Zulte-Waregem, Roda JC, ADO Den Haag en CVV Vriendenschaar. De eerste wedstrijd tegen AZ (nummer twee in de eerste divisie) eindigde in 1-1. Het gelijke spel was terecht, want de Dordtenaren waren gelijkwaardig aan de ploeg uit Alkmaar. Na op achterstand te zijn gekomen, maakte Jearlon Martina, na een goede actie en voorzet van Gervane Kastaneer, een aantal minuten voor tijd de 1-1. De tweede wedstrijd tegen Zulte-Waregem kende weinig hoogtepunten, maar werd wel met 1-0 gewonnen. Opnieuw had Gervane de assist op de goal die door een Belgische speler zelf gemaakt werd. In de derde poulewedstrijd was Roda JC, ook een eerste divisionist, de opponent. De wedstrijd werd dik verdiend met 2-0 gewonnen. Aan beide goals, die werden gemaakt door Jearlon Martina, waarvan eentje na een mooie actie en assist van Yorick Termond, gingen mooie aanvallen vooraf. Tegen ADO Den Haag kon FC Dordrecht goede zaken doen voor de eerste plaats in de poule, maar juist die wedstrijd ging met 2-0 verloren. Het was een duel om snel te vergeten, er lukte namelijk maar weinig. De vijfde- en laatste poulewedstrijd tegen gastheer CVV Vriendenschaar werd met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Danny Jongeneel kroonde zichzelf in dit duel tot medetopscorer van FC Dordrecht op het toernooi door drie goals te maken (1-0, 3-0 en 4-0). Gervane Kastaneer maakte de 2-0.

In de strijd om de derde/vierde plaats, moesten de Dordtenaren het opnemen tegen VVV Venlo. In de reguliere speeltijd waren er wel kansen om tot scoren te komen (onder meer voor Yorick Termond die sterk inviel), maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk namen de Limburgers de strafschoppen beter.

Bij de prijsuitreiking haalde aanvoerder Jay End met trots de beker op voor de vierde plaats die vervolgens even door alle handen ging en een mooie plaats zal krijgen in het jeugdhome.

De selectie en technische staf kan met trots terugkijken op dit toernooi dat uiteindelijk werd beslist in het voordeel van Lierse SK door in de Belgische finale Zulte-Waregem na strafschoppen te verslaan. Op een sterk bezet toernooi vol met gerenommeerde BVO’s, is een vierde plaats een prima prestatie.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.