Jeugdopleidingen Dordt en ADO mogelijk samen

FC Dordrecht en ADO Den Haag onderzoeken momenteel de mogelijkheid om de bestaande samenwerking uit te breiden naar de jeugdopleiding. Bij het eerste elftal blijkt de samenwerking succesvol en beide clubs passen goed bij elkaar.

In de laatste drie jaar heeft FC Dordrecht een aantal spelers van ADO Den Haag kunnen huren die de ploeg sterker hebben gemaakt. Jongens als Santy Hulst, Roderick Gielisse, Kevin Tano en Tommie Beugelsdijk, Ricardo Samoender en Garry Mendes Rodrigues zijn daar goede voorbeelden van.

Naar de toekomst toe zal het steeds belangrijker worden spelers zelf op te leiden. Daar is meer voor nodig dan alleen de beste regionale talenten. Organisatie, structuur en faciliteiten dienen de continuïteit te waarborgen. Bovendien blijkt een ontwikkeling in de Jupiler League voor veel jonge voetballers een goede weg voor de stap naar de eredivisie te (kunnen) maken.

FC Dordrecht en ADO Den Haag denken gezamenlijk hiervoor een goed traject te kunnen ontwikkelen.

Derhalve wordt nu onderzocht tot een vergaande samenwerking van beide jeugdopleidingen. Het geheel zou dan gaan een Regionale Jeugdopleiding (RJO) gaan vormen. ADO Den Haag beschikt over een door de KNVB met vier sterren gecertificeerde jeugdopleiding waarvan de spelers van FC Dordrecht zullen kunnen gaan profiteren. Grotere organisatie, betere faciliteiten, bredere doorstroming.

Beide clubs hebben hiervoor inmiddels een verzoek bij de KNVB ingediend, volgens de reglementen diende dat voor 31 december te gebeuren om met ingang van het volgend seizoen de samenwerking al gestalte te kunnen geven. Voor 1 maart moet de definitieve beslissing vallen of het samengaan doorgang kan vinden. Tot die tijd wordt gezamenlijk onderzoek gedaan en daarmee alle opties bekeken en gewogen.

FC Dordrecht zal op de opleidingsite de ontwikkeling van de plannen blijven communiceren.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.