FC Dordrecht B1 kampioen!

Met nog één speeldag voor de boeg, heeft FC Dordrecht B1 zich verzekerd van het kampioenschap in de 2e divisie B/district West II. In de thuiswedstrijd tegen Quick kwamen de Schapenkoppen feitelijk geen moment in gevaar en de wedstrijd eindigde in een ruime 4-1 zege.

Van spanning bij de Dordtenaren was niets te merken. De combinaties werden gezocht en geduldig ging de bal rond op zoek naar de opening en op zoek naar het creeeren van kansen. Bij rust stond de stand van 2-0 in het voordeel van FC Dordrecht op het scorebord. Gervane Kastaneer had zijn team op voorsprong gebracht, de 2-0 kwam van de voet van Justin Spruijt (harde schuiver in de hoek).

Na de rust zette aanvoerder Quincy Boogers zijn team op “een veilige” 3-0 voorsprong. Uit een spaarzame counter kwamen de bezoekers terug tot 3-1, maar meer wapenfeiten leverde het spel van Quick niet op. De eindstand werd bepaald op 4-1 en ook de vierde Dordtse treffer kwam op naam van Quincy Boogers (ditmaal kopte hij prima raak).

FC Dordrecht B1 is dit seizoen een maat te groot voor minstens acht teams in de competitie. Het lukte de nummer twee Spijkenisse om thuis een punt te pakken tegen de Schapenkoppen (0-0) en alhoewel er met 2-1 gewonnen werd, hadden de Dordtenaren thuis ook moeite met Spijkenisse. Verder liet FC Dordrecht op bezoek bij Quick en SC Excelsior punten liggen (beide keren werd het 1-1) en alleen Haaglandia slaagde er dit seizoen in FC Dordrecht te verslaan.

De cijfers liegen niet: met 17 overwinningen, slechts 1 nederlaag, de meeste doelpunten voor (76) en de minste tegen (25) ben je de terechte kampioen!

Zo doet de jeugdopleiding van FC Dordrecht opnieuw goed van zich spreken. Vorig seizoen werd de C1 kampioen en nu dus de B1!