Convenant Pelikaan officieel ondertekend

Afgelopen vrijdagavond is, voor de wedstrijd FC Dordrecht – FC Emmen, een samenwerkingsovereenkomst getekend door de voorzitters van beide verenigingen.

Doel van deze zogenoemde ‘Convenant Plus’, is het bevorderen van de ontwikkeling van voetbaltalent. FC Dordrecht stelt jeugdige talenten bij Pelikaan in de gelegenheid om mee te trainen met selectieteams of deel te nemen aan de voetbalschool. Jeugdtrainers van Pelikaan kunnen stagedagen volgen bij FC Dordrecht en jeugdtrainers van FC Dordrecht geven diverse trainings-clinics bij die verenigingen, waarmee een convenant is aangegaan.

Daarnaast ontvangt Pelikaan bij te organiseren activiteiten ondersteuning van selectiespelers van FC Dordrecht, jeugdleden van Pelikaan hebben eenmaal per jaar gratis toegang tot een wedstrijd van het eerste elftal en jaarlijks wordt een Paastoernooi op A, B en C niveau georganiseerd.

De Dordtse voetbalverenigingen DFC, Dubbeldam en Wieldrecht hebben reeds een samenwerking met FC Dordrecht. Pelikaan is, als enige vereniging in Zwijndrecht, aan de lijst van clubs toegevoegd.

De jeugdopleiding bij Pelikaan is al jaren van een zeer goed niveau. De A, B, C en D selectieteams komen allemaal in de Hoofdklasse uit. Met trots melden we ook, dat, onlangs, een voormalig jeugdspeler van Pelikaan, een profcontract heeft getekend bij FC Dordrecht.

Het aangaan van de samenwerking met FC Dordrecht en de onlangs gestarte ‘talentenvoetbalschool’ stelt de jeugdopleiding van Pelikaan in staat om nog een stap hoger te gaan in kwaliteit en uitstraling van de club.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.