C1 speelt zich veilig, ook A1 wint

Naast het kampioenschap van de B1, was er ook goed nieuws te melden over de prestaties van de C1 en A1 van afgelopen weekend. Zo versloeg de C1 in Den Bosch de plaatselijke FC met liefst 6-0 en speelde het team zich daarmee veilig en won de A1 op eigen veld van SC Feyenoord.

De C1 had uit tegen FC Den Bosch genoeg aan een punt voor lijfsbehoud. Maar de Schapenkoppen pakten groots uit en wonnen met liefst 6-0. Oussama Yekhlef en Yorick Termond hadden de ruststand bepaald op 2-0.

Na de rust was er een fase waarin de Brabanders aandrongen, maar nadat aanvoerder Sebastiaan Kaal een vrije trap op prachtige wijze tegen de touwen had geschoten, lag het initiatief weer volledig bij de Dordtenaren. Middels goed voetbal werd de tegenstander betrekkelijk eenvoudig op een flinke nederlaag getrakteerd. Een doelpunt van Danny Jongeneel en twee van invaller Dennis van der Heijden, bepaalde de einstand op liefst 6-0. De nieuwe C1 van FC Dordrecht komt in het seizoen 2012-2013 ook uit op het allerhoogste niveau. Het huidige team kan het seizoen nu nog afsluiten met een zevende plaats.

De A1 won op eigen veld met 2-0 van SC Feyenoord. Daarmee voorkwamen ze dat de Rotterdammers de tweede periodetitel pakten, iets wat voor de Schapenkoppen onbelangrijk was gezien het feit dat ze zelf eerder in het seizoen al de tweede periode pakten en reeds zeker zijn van nacompetitievoetbal.

In de eerste helft probeerde FC Dordrecht te voetballen, SC Feyenoord legde vooral een flink portie fysieke strijd aan de dag. Beide keepers blonken voor rust uit. De doelmannen zorgden er met een aantal goede reddingen voor dat beide teams met een 0-0 stand richting de thee gingen.

Na de rust pakten een aantal omzettingen aan de kant van FC Dordrecht goed uit. Er kwamen kansen voor de Dordtenaren en een doelpunt hing in de lucht. Deze kwam er ook en hoe. Op aangeven van Remon Luksch scoorde Noel Goosens met een prachtige hakbal: 1-0. Niet veel later werd het duel beslist door Reinier den Hoed. Van dichtbij zorgde hij op inzet voor de 2-0. De laatste competitiewedstrijd uit bij Spartaan’20 zal een pittige zijn. Alvast een mooi duel als voorbereiding op de nacompetitie!