Belofte’s verliezen in Sittard

Jong Fortuna Sittard-Jong FC Dordrecht: 3-1 (1-0)

Jong FC Dordrecht kreeg in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard veel kansen, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind: 3-1.

Van meet af aan hadden de Schapenkoppen het duel in handen. In de eerste tien minuten kwam Vlatko Lazic twee keer vrij voor de keeper, maar tot de openingstreffer leidde dit niet. Na een half uur spelen viel de goal uitgerekend aan de andere kant. Een slechte ingooi en dom balverlies van de Dordtenaren ging hier aan vooraf.

Voor het rustsignaal kreeg Lazic zijn derde goede mogelijkheid op een goal en schoot Soufiane Aouragh nog op de lat. Gezien het spelbeeld was een 1-3 ruststand terecht geweest, maar beide teams zochten de kleedkamer op met 1-0.

In de rust werd de formatie wat aangepast, FC Dordrecht ging in de tweede helft met nog meer druk naar voren spelen. Deniz Alkac kreeg een prima kans op de gelijkmaker, maar scoorde niet en net als voor de rust, viel de goal aan de andere kant (opnieuw door balverlies): 2-0.

Na ruim een uur spelen brengt Deniz de stand op 2-1, al wordt hij daarbij geholpen door een blunder van de keeper. Soufiane Aouragh, Deniz en Nick de Bil hebben daarna de kans op de 2-2, maar de treffer blijft uit. Alsof het in deze wedstrijd zo moest zijn, viel de goal voor de derde maal aan de andere kant en wel uit een counter in de blessuretijd: 3-1. Aan het creeeren van de kansen lag het zeker niet, aan het afmaken echter wel.