B1 gaat voor de titel, C1 voor handhaving

Op voorhand belooft het een spannend voetbalweekend te worden. Laten we hopen dat we op Koninginnedag kunnen zeggen dat het een mooi en gedenkwaardig voetbalweekend was.

FC Dordrecht B1 gaat zaterdag de kampioenswedstrijd spelen thuis tegen Quick. Bij een overwinning zijn de Schapenkoppen niet meer te achterhalen door de concurrentie en kronen ze zich tot kampioen van de 2e divisie B/West II. De B-jeugd heeft misschien drie zaterdagen niet bovenaan gestaan dit seizoen, verder werd constant de ranglijst aangevoerd. Alleen Haaglandia wist de Dordtenaren te verslaan, FC Dordrecht maakte al 72 doelpunten en kreeg er slechts 16 tegen. Quick kan niet meer voor of achteruit, het team gaat dit seizoen als vijfde eindigen. Die plaats geeft recht op het spelen van extra wedstrijden voor promotie naar de nieuw te vormen 2e divisie. De Schapenkoppen zullen de mouwen nog wel even moeten opstropen. Quick kan vrijuit spelen en eerder dit seizoen werd het in Den Haag 1-1. De kampioenswedstrijd van de B1 begint om 12.30 uur.

FC Dordrecht C1 heeft nog een punt nodig voor definitieve handhaving. In Den Bosch is de plaatselijke FC de tegenstander, dat team vecht voor zijn laatste kans. De nummer twaalf SC Heerenveen/Emmen is al gedegradeerd, maar ook de nummer elf daalt rechtstreeks af naar de 2e divisie. Momenteel staan de Schapenkoppen op de tiende plaats met 19 punten, FC Den Bosch is de nummer elf met 13 punten. FC Den Bosch versloeg nog niet zo lang geleden op eigen veld Sparta Rotterdam met 2-0 en won eerder dit seizoen in Dordrecht met 3-2 na een 0-2 achterstand. Een vooraf uitgemaakte zaak zal het dus zeker niet zijn. De wedstrijd op het PBO opleidings- en trainingscomplex in Den Bosch begint om 12.00 uur.

FC Dordrecht A1 moet zorgen de tweede plaats vast te houden en werkt verder toe naar de nacompetitie. Door de nederlaag van een aantal weken geleden bij hekkensluiter TOP verdween de kans op het kampioenschap als sneeuw voor de zon. Koploper Fortuna Sittard heeft morgen op eigen veld tegen UVS genoeg aan een punt om het kampioenschap te kunnen vieren. De tegenstander van A1 is SC Feyenoord. De Rotterdammers staan vijfde en met nog twee duels te gaan hebben ze de beste papieren om de derde periodetitel in de wacht te slepen. Met de nummer twee Fortuna hoeft in de periodestand geen rekening gehouden te worden, de voorsprong op de nummer drie MVV bedraagt vier punten. Als de amateurs van Feyenoord winnen van FC Dordrecht, dan hebben zij de derde periodetitel binnen. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal aanvangen om 14.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.