A1 en C1 winnen hun inhaalduels

Zowel de A1 als de C1 speelden deze zaterdag een inhaalduel en deden goede zaken. De A-jeugd versloeg op eigen veld TOP met 4-2 en de C-jeugd won in Zeeland met 0-2 van Cortgene/JVOZ. De B-jeugd was vrij.

FC Dordrecht A1-TOP A1: 4-2 (2-1)

Op voorhand leek het een lastig duel te worden tegen TOP (de Brabanders behaalden na de winterstop liefst 20 punten uit 9 duels), maar toch wonnen de Schapenkoppen met 4-2.

De eerste twintig minuten van het duel waren voor FC Dordrecht. Binnen het kwartier stond het 2-0 en beide goals werden gemaakt door Samet Gorer (onhoudbare schoten vanaf de rand zestien meter). Uit hoekschoppen waren er daarna nog twee goede mogelijkheden voor Nick Bolte (inzetten in het zijnet) en opnieuw Samet die met een poging de buitenkant van de paal raakte. Halverwege de eerste helft werd het spel van de Dordtenaren minder. Er werd achteruit gelopen en teveel de lange bal gehanteerd. Nog voor de pauze werd dit afgestraft door de bezoekers. Via een vrije trap kwamen ze op 2-1.

In de tweede helft vonden de nodige wissels plaats aan Dordtse kant. Na een uur spelen had Anthony Velder als een van de invallers een belangrijk aandeel in de 3-1. Na een prima actie en voorzet vanaf rechts kon Remon Luksch (die zichzelf goed had vrij gelopen en positie had gekozen voor de goal) raak koppen. Amper vijf minuten later vond TOP opnieuw de aansluiting. Bij een vrije bal kon doelman Simon Kooij eerst nog redding brengen, maar in de rebound was hij kansloos: 3-2. De Brabanders gingen op jacht naar meer en kregen dat ook bijna, ware het niet dat de gemaakte 3-3 werd afgekeurd.

Een kwartier voor tijd vielen de B-spelers Everon Pisas, Bryan Jongeneel en Gino Boers verdienstelijk in. Eerstgenoemde bepaalde met een mooie actie en door koel te blijven in de één-tegen-één situatie met de keeper de eindstand op 4-2.

Cortgene/JVOZ C1-FC Dordrecht C1: 0-2 (0-1)

De C-jeugd heeft de lastige uitwedstrijd tegen Cortgene/JVOZ met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden over de helfden verdeeld.

Al snel in het duel zorgde Gervane Kastaneer voor gevaar namens FC Dordrecht, zijn schot ging echter over de goal. Later in de eerste helft wist Gervane wel te scoren na een goede individuele actie. De Schapenkoppen speelden bepaald niet hun beste wedstrijd van het seizoen. In de rust werd er op gewezen dat het mooie en goede voetbal wel een keer plaats mocht maken voor gewoon hard werken, taken uitvoeren en het duel beslissen. Een zege was immers belangrijk om alleen aan kop te komen van de ranglijst.

Het bleef na rust lang bij de minime voorsprong van FC Dordrecht. Omdat de verdediging goed stond werden er geen (grote) kansen weggegeven, maar toen de Zeeuwen gingen aanzetten leek het nog even gevaarlijk te gaan worden. Uiteindelijk besliste Jearlon Martina, op aangeven van Gervane Kastaneer, het duel: 0-2.