A1 en C1 behalen allebei de winst

Deze zaterdag kwam de B-jeugd niet in actie, maar de A1 en C1 wel. Allebei de teams speelden thuis en wonnen hun duel. De A1 deed dat met 4-1 tegen Union en C1 met 2-1 tegen Spijkenisse.

FC Dordrecht A1-Union A1: 4-1 (2-0)

Na TOP vorige week met 4-2 te hebben verslaan, schoten de Schapenkoppen tegen Union opnieuw vier keer raak. Ditmaal werd er met 4-1 gewonnen.

De Schapenkoppen begonnen prima aan het duel en waren gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. Er ontstonden een aantal kansen, twee daarvan werden benut (de 1-0 kwam van Nick Bolte, de 2-0 van Remon Luksch).

Na de rust had FC Dordrecht het gedurende een periode lastig met Union. In die fase kwamen de bezoekers ook terug tot 2-1. De Dordtenaren rechtten de rug en kwamen weer beter in het spel. Uiteindelijk ontstond er weer een veldoverwicht en waren er weer Dordtse kansen te noteren. Door goals van Samet Gorer en opnieuw Remon Luksch werd het 4-1.

FC Dordrecht C1-Spijkenisse: 2-1 (1-0)

Net als eerder dit seizoen, had de C1 het opnieuw niet makkelijk met Spijkenisse, maar werd er wel weer gewonnen: 2-1.

De bedoelingen van de Schapenkoppen waren goed en via een kopbal van Jearlon Martina (op aangeven van Nedely Fortes) ontstond de beste kans, waar verder Nedely en voornamelijk Gervane Kastaneer voor gevaar zorgden. Spijkenisse gaf echter goed partij en was vooral gevaarlijk bij standaardsituaties. Door een doelpunt van Jearlon Martina gingen de Dordtenaren de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze had FC Dordrecht het duel wat beter onder controle. Er was echter een strafschop nodig om de score verder uit te breiden. Reggie de Windt werd binnen de zestien meter gevloerd, Jordi Mosmans benutte zijn derde penalty van het seizoen: 2-0. In de eindfase van het duel werd het nog spannend toen Spijkenisse terugkwam tot 2-1. De Schapenkoppen trokken de zege echter over de streep.