A1 en B1 plaatsen zich voor bekerfinale

Het voorbije paasweekend leverde louter winst op voor de jeugdteams van FC Dordrecht. De C1 schoot uit zijn slof tegen RCD, het oefenduel werd met liefst 18-0 gewonnen, maar de belangrijkste wedstrijden waren die van de A1 en B1.

FC Dordrecht A1-Kozakken Boys A1: 3-0 (1-0)

De A1 heeft zicht geplaatst voor de finale van de districtsbeker Zuid I. Op eigen veld werd Kozakken Boys met 3-0 verslagen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Aaron Maria bracht zijn team na een goede aanval al snel op 1-0, verder was het niet goed. Te veel lange ballen, te weinig voetbal.

Na rust zat er meer voetbal in bij de Schapenkoppen. Toen de pit er bij de tegenstander uit was, werd het uiteindelijk 3-0. De 2-0 kwam op naam van Noel Goosens, de 3-0 was een prachtige treffer van Joey Steenbakker (lob over de keeper).

In de finale spelen de Dordtenaren tegen Drechtstreek A1 dat op tweede paasdag afrekende met Tricht A1 (2-1).

FC Dordrecht B1-LRC B1: 6-2 (2-0)

De B-jeugd staat in de finale van de districtsbeker Zuid I. Op eigen veld was er weinig moeite nodig om LRC te verslaan: 6-2.

Na een ruststand van 2-0 (doelpunten Gervane Kastaneer en Quincy Boogers), liep de score in de tweede helft verder op. Twee keer Ibrahim Toure, een treffer van invaller Tarik Yekhlef en van Justin Spruijt, leverde een 6-0 tussenstand op. LRC kon nog enigzins met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten door de eindstand te bepalen op 6-2.

In de finale zal FC Dordrecht B1 moeten afrekenen met stadsgenoot Oranje Wit dat op eigen veld met 2-0 won van ASWH.