A1 door in nacompetitie, C1 speelt zich veilig

Deze zaterdag stonden er belangrijke duels op het programma in de nacompetitie om promotie (A1) en tegen degradatie (C1). Beide teams brachten het er prima vanaf. De A1 plaatste zich voor de halve finale door thuis Elinkwijk met 4-1 te verslaan (uit werd er op Hemelvaartsdag met dezelfde cijfers gewonnen) en de C1 won in Breda met 2-0 van NAC Breda.

A1 en Elinkwijk gingen aan de thee met een 0-0 tussenstand. In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardig. Al snel in de 2e helft kwam Elinkwijk op voorsprong en leek het nog spannend te gaan worden. Dit was echter over nadat Quincy Boogers de stand in evenwicht had gebracht: 1-1. Nadien was al het geloof weg bij Elinkwijk, en konden de Schapenkoppen simpel uitlopen naar 4-1. Siebren Hoekstra en Noel Goosens knalden op mooie wijze de 2-1 en 3-1 tegen de touwen, ook de 4-1 werd gemaakt door Noel Goosens.

C1 en NAC Breda hielden elkaar aanvankelijk in evenwicht, waarbij de Schapenkoppen het af en toe lastig hadden. Nadat Giovanni Nicolaas de 0-1 had gemaakt, was FC Dordrecht de bovenliggende partij. Nog voor de pauze viel de 0-2 (doelpunt Cheick Toure) en in de 2e helft waren er goede kansen om de score een hoger aanzien te geven. Het bleef echter bij 0-2.

A1 ontmoet in de halve finale van de nacompetitie Fortuna Sittard A1. De Limburgers rekenden over twee duels af met Spartaan’20 (5-2 in Sittard, 4-6 in Rotterdam). FC Dordrecht speelt om promotie naar de 1e divisie, Fortuna Sittard om lijfsbehoud in de 1e divisie. De Schapenkoppen reizen op zaterdag 18 mei eerst af naar Sittard, op 2e Pinksterdag (maandag 20 mei) staat de return in Dordrecht op het programma. De andere halve finale gaat tussen NEC/FC Oss A1 (speelt om lijfsbehoud) en AFC A2 (speelt om promotie).

C1 kan rustig achterover leunen. Volgende week zaterdag staat de wedstrijd VVV Venlo/HS C1 – NAC Breda C1 op het programma en op 25 mei is het FC Dordrecht C1 – VVV Venlo/HS C1. Wint VVV Venlo/HS C1 volgende week van NAC Breda C1, dan doet de wedstrijd op 25 mei er niet meer toe. FC Dordrecht C1 en VVV Venlo/HS C1 hebben dan 1 gespeeld, 3 punten en NAC Breda C1 heeft dan 2 gespeeld, 0 punten. De beste 2 van de 3 blijven in de 1e divisie en dan degradeert NAC Breda C1 dus. Eindigt VVV Venlo/HS C1 – NAC Breda C1 gelijk, dan staat FC Dordrecht C1 op 1 gespeeld, 3 punten, VVV Venlo/HS C1 op 1 gespeeld, 1 punt en NAC Breda C1 op 2 gespeeld, 1 punt. Hoe de uitslag van FC Dordrecht C1 – VVV Venlo/HS C1 dan ook zal zijn, FC Dordrecht C1 is dan veilig. Eindigt VVV Venlo/HS C1 – NAC Breda C1 in een overwinning voor NAC Breda C1, dan staat FC Dordrecht C1 op 1 gespeeld, 3 punten, NAC Breda C1 op 2 gespeeld, 3 punten en VVV Venlo/HS C1 op 1 gespeeld, 0 punten. Wint VVV Venlo/HS C1 dan van FC Dordrecht C1, dan komen alle teams op 2 gespeeld, 3 punten en is het doelsaldo van de competitie bepalend. VVV Venlo/HS C1 en FC Dordrecht C1 zijn dan veilig, omdat zij een beter doelsaldo hebben dan NAC Breda C1.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.