Voetbalfeest zonder beloning

De thuiswedstrijd tegen Jong Ajax bood anderhalf uur vermaak waarbij de doelpunten net zo hard vielen als het water uit de hemel, maar op het einde dropen de supporters met lege handen huiswaarts: 3-4.

Andermaal maakten de Schapekoppen er een spektakelstuk van. De ploeg van Michele Santoni is inmiddels gegroeid tot een gedegen formatie, alleen slaagt het er nog niet altijd in zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd. Met slechts één verliespartij in de voorgaande vijf wedstrijden had FC Dordrecht tegen Ajax ook weer volop mogelijkheden om punten op het conto bij te schrijven, het jeugdige Amsterdamse talentenensemble bleek echter effectiever.

Met de van interlandverplichtingen terug gekeerde Aliou Balde in plaats van de jonge Tremour begon Dordt met vertrouwen aan het duel. De vroege frommelgoal van Ajax kon dat ook niet breken. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet en leidde na een half uur tot gejuich in het lekker gevulde Mathoholic Stadion toen Samuele Longo een inzet van El Azzouzi tot de 1-1 promoveerde.

Nog voor rust leek Dordrecht de wedstrijd naar zich toe getrokken te hebben. Weer was het Anouar el Azzouzi met een gave assist waaruit de vrijstaande Jaymillio Pinas bij de tweede paal de voorsprong binnen kopte: 2-1.

Gelijk na de thee werden de rollen echter gelijk weer omgedraaid. Niet voor het eerst kende Dordt een onhandige terugkeer uit de kleedkamer. Binnen drie en een halve minuut toverde Jong Ajax via Rasmussen en Hansen de 2-3 op het scorebord.

De thuisploeg was echter geenszins uit het veld geslagen. Het rechtte de rug, toonde veerkracht en trok onverdroten ten aanval. Het spektakelstuk aan de Krommedijk was nog lang niet afgelopen. Met de weer herstelde Boubakar Camara voor Pinas liet het al snel de tribunes weer in gejuich omhoog veren. Mathis Suray noteerde van én met afstand de mooiste treffer van de avond noteren: 3-3.

FC Dordrecht wilde meer en kreeg in de beste fase van de wedstrijd ook voldoende kansen op meer. Onder toeziend oog van Klaas Jan Huntelaar deed Jong Ajax vrolijk mee aan het voetbalfeest waardoor het in de neer gutsende regen een uiterst vermakelijk schouwspel werd. De winnende treffer viel echter aan de verkeerde kant. Van dichtbij kon Kristian Hlynsson de 3-4 achter Bossin koppen. Het slotoffensief van de Dordtenaren mocht daarna niet meer baten.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (22. Wielzen), Schuurman, Suray, Brito; Pinas (57. Camara), Longo, Balde (75. Reemst).

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.