Supporters terug bij de kraker tegen Almere!

Aanstaande vrijdag staat de kraker op het programma tegen Almere City. Om acht uur gaat de bal weer rollen en zal er eindelijk weer supportersgeluid klinken op de Krommedijk. Na maanden van afwezigheid mogen er eindelijk weer supporters in het stadion. Net op tijd voor de belangrijke wedstrijd tussen de nummer 19 en 20 die onder leiding zal staan van Jesse Rozendal. De wedstrijd is ook nodig live te volgen via het schakelkanaal van ESPN 1.

Uitslag in Almere

Eerder dit seizoen eindigde het wedstrijd op 24 september in Almere in een remise. Het werd 2-2, FC Dordrecht wist vroeg op voorsprong te komen, na 14 minuten gespeeld te hebben scoorde Nikolas Agrafiotis. In de 35ste minuut kwam hier nog een goal van Mauro Savastano bij. Vlak voor de rust scoorde Almere de aansluitingstreffer. Helaas wisten de Schapekoppen de voorsprong niet vol te houden tot het laatste fluitsignaal. In de 69ste minuut viel de 2-2.

 Eerdere ontmoetingen

Thuis wist FC Dordrecht de helft van zijn duels tegen Almere City FC te winnen. Er werden in het Riwal Hoogwerkers stadion 8 duels gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 4 verloren. De laatste keer dat FC Dordrecht thuis speelde tegen ‘de zwarte schapen’ was in een oefenduel op 23 juli 2021. Toen werd het 2-3 voor Almere. De laatste keer dat de clubs in competitieverband tegenover elkaar stonden in Dordrecht eindigde de wedstrijd in 2-2.

Oude bekende

Bij Almere City zitten er op dit moment twee oude bekende in de selectie. Afgelopen week maakte Danny Post de overstap van de tegenstander van vorige week naar deze week. De oud-speler van FC Dordrecht verruilde VVV-Venlo voor Almere City. Daarnaast is Daniel Breedijk ook nog een oude bekende. De verdediger is op dit moment geblesseerd aan zijn knie en zal vrijdag niet mee doen. Ook voor FC Dordrecht hebben er twee spelers in de selectie ervaring in Almere. Mannes en Meijer spelen tegen de oude club. Ook in de technische staf is Almere City niet onbekend. Michele Santoni en inspanningsfysioloog Ajey hebben elkaar leren kennen in Almere en zijn beide nu werkzaam voor FC Dordrecht.

Hoop uit strijdlust

Mannes die vrijdag tegen zijn oude club speelt was in gesprek Na knap terug geknokt te hebben in de Koel naar een gelijkspel wist VVV het tij nog te keren naar een 4-2 overwinning. Nikolas Agrafiotis, de maker van de 2-1: ‘’Ik denk dat bij iedereen zelfs het gevoel was dat we de 2-3 ook nog zouden maken en dan geef je het dom weg bij een corner 3-2. Dan 4-2 en dan is het klaar.’’ Maar de strijdlust om door te voetballen was er dus wel, iets wat volgens onze rechtsback  Ruggero Mannes iets is wat de ploeg door wedstrijden helpt: ‘’Ja die 2-2 hadden we volledig aan ons zelf te danken. Ik denk dat we het daarop hadden moeten houden en het punt mee hadden moeten nemen naar huis. Maar helaas was het hem niet.’’

‘’Natuurlijk kom ik van daar en wil ik winnen’’

Onze rechtsback vertelt voor onze camera’s dat het team goed heeft gekeken naar afgelopen zondag en doelgericht getraind heeft: ‘’Het is vergeten en we hebben fouten eruit gehaald. Tegen Almere moeten we gewoon doen wat we de drie wedstrijden daarvoor hebben gedaan.’’ Voor Mannes is het een speciale wedstijd, hij speelt tegen zijn oude club waar hij van 2018 tot 2021 25 duels speelde in het eerste elftal. Hij speelde ook 50 duels in de onder 21 van Almere waar hij tot 50 duels kwam. De vlugge rechtsback maakte op 9 juli 2021 de overstap naar FC Dordrecht. Mannes: ‘’Het is eigenlijk net als elke andere wedstrijd, maar natuurlijk kom ik van daar en wil ik winnen.’’

Benieuwd naar het hele interview, klik hier op de link!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.