Op naar Kerkrade!

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Telstar afgelopen zaterdag reist FC Dordrecht af naar het verre Kerkrade. Om 20:00 uur zullen wij het opnemen tegen het Roda JC met de net nieuw aangestelde coach, Edwin de Graaf.

FC Dordrecht

Wat de Schapekoppen betreft zitten ze in een goede fase. 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden en 2 nieuwe aankopen die het verschil wisten te maken. FC Dordrecht staat momenteel 16e in de Keuken Kampioen Divisie, 7 punten verwijderd van de play-offs plekken.

De Dordtenaren kunnen voor de eerste keer sinds januari 2018 drie keer op rij de nul houden in de Keuken Kampioen Divisie, toentertijd lukte dat drie keer op rij onder Gérard de Nooijer.

Als Aliou Baldé morgen scoort dan is dat de eerste speler van FC Dordrecht die vijf opeenvolgende doelpunten voor de club maakt in de Keuken Kampioen Divisie sinds Paul Gladon. Hij deed dat in februari-maart 2014.

Roda JC

Roda JC draait een wisselvallig seizoen. Ze staan met 20 gespeelde wedstrijden 10e in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvan hebben ze 8 wedstrijden weten te winnen (FC Dordrecht, Jong Ajax 2x, FC Den Bosch, De Graafschap, VVV Venlo, Jong FC Utrecht, ADO Den Haag), maar hebben ze ook 8 wedstrijden verloren (De Graafschap, NAC Breda, Almere City, Telstar, TOP Oss, Jong AZ, Helmond Sport, Heracles Almelo, Willem II) en ze speelden 4 keer gelijk (MVV, Jong PSV, FC Eindhoven, TOP Oss). Afgelopen maandag wisten ze nog te winnen van Jong Ajax (1-2).

Dylan Vente maakte een hattrick in twee van zijn laatste drie Keuken Kampioen Divisie duels met FC Dordrecht, tegen geen een club maakte de spits van Roda JC zoveel doelpunten. Voor de ploeg van Michele Santoni toch zeker iemand om voor uit te kijken.

Edwin de Graaf, de nieuwe trainer van het team uit Kerkrade werd afgelopen dinsdag aangesteld. De Graaf is de opvolger van Jurgen Streppel. Hij verliet de club in december.

Laatste edities

De laatste edities tussen beide ploegen was vooral in het voordeel van Roda JC. De Kerkradenaren wonnen de laatste zes Eerste Divisie-duels, was in deze zes ontmoetingen in totaal 25 keer trefzeker en incasseerde slechts twee treffers.

05-08-2022 | FC Dordrecht – Roda JC 0-2
04-03-2022 | Roda JC – FC Dordrecht 4-0
03-12-2021 | FC Dordrecht – Roda JC 2-5
30-01-2021 | FC Dordrecht – Roda JC 0-5
18-09-2020 | Roda JC – FC Dordrecht 4-0
28-02-2020 | Roda JC – FC Dordrecht 5-0

Arbitrage

De wedstrijd in Kerkrade staat onder leiding van Clay Ruperti. De in Capelle aan den Ijssel geboren arbiter wordt geassisteerd door de heren Westhof & Weever. De vierde official is de heer Dongen.

Live

Roda JC – FC Dordrecht zal live worden uitgezonden op het schakelkanaal van ESPN. Maar als je niet wilt wachten op de beperkte hoogtepunten, meld je dan snel aan voor onze buscombi en beleef het zelf! (Aanmelden kan via: inschrijving@fcdordrecht.nl)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.