Kunnen de Schapekoppen stunten in Almere?

Morgenavond (21.00) staat de uitwedstrijd tegen Almere City FC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, gepland. De mannen van Jan Zoutman zullen alles uit de kast moeten trekken voor een resultaat.

Eerder dit seizoen speelden de Dordtenaren gelijk tegen de ploeg van Ole Tobiasen. De Schapekoppen hadden lang zicht op de overwinning, maar zagen de 2-0 voorsprong in het laatste halfuur uit handen glippen. Clubtopscorer Thomas Verheydt schoot de gelijkmaker binnen.

Almere City heeft inmiddels een plek bemachtigd die rechtstreeks toegang geeft tot de Eredivisie. Toch verspeelde Almere City dit seizoen, naast tegen FC Dordrecht, al punten tegen MVV en FC Den Bosch. Dit zijn de huidige nummers 17 en 20 van de Keuken Kampioen Divisie. Almere heeft het vaak lastiger tegen de laagvliegers van de competitie, dan tegen ploegen die strijden om de promotieplekken. Ze verspeelde namelijk alleen punten tegen (sub)toppers SC Cambuur (verlies) en FC Volendam (gelijkspel).

Maar Almere City is on fire. Zij zijn de laatste acht competitiewedstrijden al ongeslagen en staan zes punten voor op de nummer drie, de Graafschap.

In het Yanmar Stadion zal een resultaat boeken lastig worden, maar niet onmogelijk. Dordt wist immers al punten te pakken tegen topploegen als NAC, FC Volendam, Go Ahead Eagles en Almere City. Kan Jan Zoutman het kunstje tegen Almere City , van eerder dit seizoen, herhalen?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.