FC Dordrecht na winst nog volop in strijd voor periodetitel

FC Dordrecht doet een geweldige stap richting de play-offs en doet nog steeds mee om de periodetitel na een mooie 0-1 overwinning tegen Jong PSV. FC Dordrecht staat na de overwinning vierde in de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste tien minuten werd er heel open gevoetbald en kwamen beide ploegen goed aan hun spel toe. Daarna werd FC Dordrecht de sterkste op het veld met een sterke fase waar ze zelfs tot een paar kansen kwamen. In minuut 25 kwam Jong PSV goed weg toen speler Jesper Uneken wegkwam met slechts geel na een harde tackle.

Met dank aan Luca Plogmann bleef het voor rust 0-0. De keeper wist drie hele goede reddingen te maken om zo FC Dordrecht te redden van de achterstand. Naast een gele kaart voor Jop van der Avert in de 41e minuut bleef het rustig op de Herdgang en gingen we rusten met de brilstand op het scorebord.

In minuut 55 zagen we een mooi ingestudeerde vrije trap die na wat passes en een schot van Ilias Sebaoui richting de rechterkruising ging, helaas wist de keeper van de Eindhovenaren de bal eruit te tikken. Shiloh ’t Zand en Korede Onsundina kwamen in minuut 57 het veld in voor René Kriwak en Jop van der Avert. Een gouden wissel bleek achteraf…

In de 81e minuut werd de ban eindelijk doorbroken en wist Shiloh ’t Zand, op aangeven van Korede Osundina, de 0-1 binnen te tikken. Zijn zevende van het seizoen alweer. Twee minuten later mocht John Hilton, terug na blessureleed, het veld verlaten voor Elso Brito. Ilias Bronkhorst pakte in minuut 86 nog een gele kaart. Dit is zijn vijfde van het seizoen en hij is dus geschorst. In de extra tijd kwam Jong PSV nog heel dicht bij de gelijkmaker, twee keer zelfs. Ze wisten allebei de kansen gelukkig op miraculeuze wijze niet af te maken. Een mooie overwinning dus. Vrijdag mogen we alweer, dan staat de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma.

Luca Plogmann; Bronkhorst, Ruben Kluivert, Jop van der Avert (57’ Shiloh ’t Zand), John Hilton (83’ Elso Brito); Tim Receveur, Antef Tsoungui; Mathis Suray, Dylan Mbayo, Ilias Sebaoui; René Kriwak (57’ Korede Osundina)