Een zakelijke overwinning, overschaduwd door vuurwerk

FC Dordrecht heeft een goede stap gezet in de strijd om promotie! De Schapekoppen hebben met 1-0 gewonnen van FC Groningen en hebben daarmee de vijfde plek afgepakt van de Groningers.

De wedstrijd begon goed toen Ilias Bronkhorst de 1-0 op z’n voet kreeg vanuit een corner. Het is tweede wedstrijd op rij dat de verdediger weet te scoren, nadat hij tegen Jong Ajax ook al een doelpuntje achter zijn naam mocht schrijven. Twee minuten na de goal begon het uitvak van FC Groningen met vuurwerk te zwaaien, waardoor de scheidsrechter het spel tijdelijk moest stilleggen. Na een paar minuten kon er weer gevoetbald worden. Helaas was dit van korte duur, aangezien nog geen vier minuten later het spel nogmaals stil werd gelegd.

Het noodzaakte scheidsrechter Martens om de wedstrijd tijdelijk te staken. De spelers gingen naar binnen en er werd ruim twintig minuten niet gespeeld. Na een korte-warming up en meerdere waarschuwingen richting de misdragende bezoekers ging de bal weer rollen. Na een paar kansen voor FC Dordrecht en een gele kaart voor Jop van der Avert werd de beladen eerste helft afgefloten.

In de 50e minuut werd John Hilton vervangen door Elso Brito. Hilton had een blessure en kon niet door. Rene Kriwak en Dylan Mbayo werden zo’n 10 minuten later vervangen door Korede Osundina en Adrian Segecic. Direct na de wissel zorgde Sebaoui voor de kans op de 2-0, alleen werd deze gered door Hidde Jurjus. De laatste wissel was er voor Shiloh ’t Zand. Hij werd vervangen door Rocco Shein. Na een blessuretijd van vijf minuten was het officieel. De drie punten bleven in Dordrecht! Een zakelijke overwinning in een wedstrijd waar Dordrecht niks weggaf en de tegenstander weinig wist te creëren.

Luca Plogmann; Bronkhorst, Ruben Kluivert, Jop van den Avert, John Hilton (’50 Elso Brito); Tim Receveur, Shiloh ’t Zand (80′ Rocco Shein), Mathis Suray; Dylan Mbayo (’62 Adrian Segecic), Rene Kriwak (’62 Korede Osundina), Ilias Sebaoui