Dordrecht hoopt thuiswedstrijd te herhalen tegen Den Bosch

We zijn er een weekje tussenuit geweest, maar het is eindelijk weer een wedstrijddag! De Schapekoppen nemen het vanavond om 20:00 op tegen de Blue White Dragons van FC Den Bosch. Dordrecht zal proberen de wedstrijd tegen Den Bosch van eerder dit seizoen een vervolg te geven.

FC Den Bosch

FC Den Bosch is gedeeld hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, maar staan op doelsaldo boven Jong FC Utrecht. Topscorer van de Bosschenaren is Kacper Kostorz. De Pool wist dit seizoen al twaalf keer de bal in het net te krijgen. Jaron Vicario staat met negen assists bovenaan de lijst van assistgevers bij Den Bosch. FC Den Bosch kwam in de laatste zeventien Keuken Kampioen Divisie-duels met FC Dordrecht tot scoren (44 goals), de langstlopende reeks van Den Bosch in de competitie tegen een nog bestaande club. Alleen Jong AZ (389) en ons eigen FC Dordrecht (373) maakten meer succesvolle tackles in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen dan FC Den Bosch (366). De vorige wedstrijd tegen MVV Maastricht werd met 1-0 verloren. Toen de Bosschenaren bij ons op bezoek kwamen werd het 5-1 voor FC Dordrecht.

FC Dordrecht

FC Dordrecht had tijdens de interlandperiode alleen een oefenpot op het programma staan tegen KV Oostende. Daarvoor speelde het in de competitie 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven. Zaak voor de Schapekoppen om weer als winnaar uit de strijd te komen! Elke wedstrijd weer lijken de play-offs dichterbij te komen, maar er is nog niks duidelijk in de Keuken Kampioen Divisie. FC Dordrecht bestrijkt momenteel de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Clubtopscorer is Mathis Suray die net aan in de dubbele cijfers staat. De geblesseerde Jari Schuurman staat met negen assists bekend als de top assistgever. Mathis Suray was dit Eerste Divisie-seizoen bij 138 schoten direct betrokken (69 schoten en 69 kansen gecreëerd), in de afgelopen vijf seizoenen was alleen Oussama Zamouri bij meer schoten betrokken voor de Schapekoppen in één competitiejaargang (139 in 2018/19).

Onderlinge balans 

84 keer stond deze wedstrijd al op het programma. 46 keer wist FC Den Bosch te winnen, negentien keer won Dordrecht en evenvaak eindigde de wedstrijd in remise. Den Bosch wist 179 keer het net te vinden, de Dordtenaren mochten 118 keer juichen.

Scheidsrechter

Scheidsrechter van dienst is Robin Verkeijen. Assistenten zijn Wetering en Rasch. Vierde official is Van der Vaart.

Wedstrijd volgen?

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN Extra en op het schakelkanaal op het open net van ESPN. Natuurlijk is er weer een live X-verslag.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.