De competitie wordt hervat in Helmond!

Na de oliebollen, champagne en kerstcadeaus wordt de competitie komend weekend eindelijk weer hervat. FC Dordrecht start de tweede seizoenshelft in en tegen Helmond Sport. De wedstrijd begint om 18:45 uur en wordt live uitgezonden op ESPN 1. De wedstrijd staat onder leiding van Vereijken, assistent-scheidsrechter Ozinga en Waleveld en vierde official Boel.

De tegenstander

Helmond Sport staat momenteel 16e in de Keuken Kampioen Divisie met twintig punten in totaal. Het verschil met FC Dordrecht is negen punten. In de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop pakte Helmond Sport vijf punten. Ze speelde gelijk tegen Jong Ajax en FC Volendam en wonnen op bezoek bij De Graafschap. De topscorer van Helmond Sport is Jellert van Landschot met negen doelpunten in totaal. De ploeg staat onder leiding van Willy Boessen.

Oude bekende

De keeper van Helmond Sport is een oude bekende voor FC Dordrecht. Mike Havekotte staat onder de lat bij de club uit Helmond. Havekotte heeft in het seizoen 19/20 gekeept voor FC Dordrecht, in dat seizoen speelde hij negen wedstrijden voor onze club. Bij FC Dordrecht is Helmond Sport voor twee personen ook een oude bekende. Teamanager Remco Schol keert terug bij zijn oude club, hij speelde 76 wedstrijden voor de club uit Brabant. Ook voor innovatiemanager Leon Vlemmings is Helmond Sport een bekend terrein. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal op zijn 16de voor de Kattenmeppers en was er later ook algemeen directeur.

Stats

Helmond Sport en FC Dordrecht hebben elkaar 26 keer eerder getroffen. Van de 26 eerdere edities heeft Dordrecht er tien gewonnen, dertien verloren en eindigden er drie in een gelijkspel. De thuiswedstrijd dit jaar werd met 0-1 verloren. De laatste overwinning op Helmond Sport was vorig seizoen, toen werd er met 2-1 gewonnen. De laatste keer dat de drie punten mee terug gingen uit Helmond was in 2019. Toen werd er met 1-2 gewonnen. Helmond Sport kreeg drie rode kaarten en de doelpuntenmakers waren Cijntje en Zwarts.

Wedstrijdselectie

Bij FC Dordrecht zijn er een aantal wijzigingen in de wedstrijdselectie ten opzichte van voor de winterstop. Woensdagochtend werd Christian Conteh gepresenteerd. De speler wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Daarnaast keert Jari Schuurman terug in de wedstrijdselectie. Hij keert terug na een operatie aan zijn knie. Biberoglu ontbreekt vrijdag in de wedstrijdselectie.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.