Voorbeschouwing Roda JC – FC Dordrecht

FC Dordrecht speelt vrijdag om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion tegen Roda JC. Een wedstrijd tussen de nummer drie en vijf op de ranglijst. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden op carnavalsvrijdag.

Roda JC

Roda zit de afgelopen tijd in een kleine vormdip. Een goed begin van het seizoen zorgde ervoor dat ze met Willem II om de eerste plek streden. De tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie wisten ze winnend af te sluiten. Inmiddels staat de ploeg derde en werd er van de vijf laatste wedstrijden slechts eentje gewonnen. De Kerkradenaren hebben vier punten meer dan FC Dordrecht. Van de 24 wedstrijden hebben ze twaalf gewonnen, acht gelijkgespeeld en vier verloren. Zo ook de meest recente wedstrijd tegen Jong AZ. Topscorer van Roda is Walid Ould-Chikc. Arjen van der Heide heeft de meeste assists met zes. Enrique Pena-Zauner kreeg tegen Jong AZ rood en is dus afwezig.

FC Dordrecht

FC Dordrecht wil doorpakken na de goede winst op FC Groningen. Aan de Krommedijk wist de ploeg onder begeleiding van Pascal Bosschaart met 1-0 te winnen van de Groningers. Een goede teamprestatie zorgde ervoor dat Groningen weinig wist te creëren. Dit, in combinatie met de vroege treffer van Ilias Bronkhorst, zorgde voor een zakelijke overwinning. FC Dordrecht staat nu weer vijfde in de competitie en maakt nog kans op zowel directe promotie als deelname aan de play-offs. René Kriwak is topscorer van de ploeg met negen doelpunten. Jari Schuurman is de nummer één assistgever met negen. Mathis Suray, Jop van der Avert en Ilias Sebaoui moeten opletten, zij staan op scherp en dus nog één gele kaart verwijderd van schorsing. Antef Tsoungui en Michele Santoni zijn weer terug bij de ploeg!

Onderlinge balans

In de afgelopen 52 jaar is de wedstrijd Roda JC – FC Dordrecht al 24 keer gespeeld. Slechts vier keer wisten de Dordtenaren er met de winst vandoor te gaan, waaronder dit seizoen nog. Vijf keer is de wedstrijd onbeslist gebleven. Zeventien keer won Roda. Dordrecht scoorde 25 keer, Roda wist 61 keer het doel te vinden.

Scheidsrechter

Scheidsrechter in het Parkstad Limburg Stadion is Jannick van der Laan. In zestien wedstrijden dit seizoen gaf hij 59 keer de gele kaart. Assistent-scheidsrechters zijn Van de Ven en Krijt. Vierde official van de avond is Visser.

Uitzending

De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 4 en is tevens te volgen via de liveblog op ons X-account.

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.