Jaarafsluiter tegen FC Emmen

FC Dordrecht speelt zaterdag om 16.30 uur de laatste wedstrijd van 2023. Als er gewonnen wordt gaan de Schapekoppen met een goede plaats op de ranglijst de winterstop in. Gaat dat lukken?

 

FC Emmen

FC Emmen wist in de afgelopen drie wedstrijden niet te winnen. Er werd verloren van Willem ll, FC Eindhoven en Roda JC. Ondanks de nederlagen staat FC Emmen op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, er werden 32 punten behaald. De rood-witten scoorde al 29 keer en kregen 25 doelpunten tegen, hiermee zijn zij een van de minst scorende ploegen in de top 10 van de KKD.

Bij FC Emmen heeft Parzyszek al zes keer gescoord, Jari Vlak maakte er al vijf. Desley Ubbink is de aangever bij de Drentenaren, hij gaf vijf assists.

Jafar Arias is de laatste speler die de overstap maakte van FC Dordrecht naar FC Emmen. Voor de Drentenaren speelde Arias 53 wedstrijden waarin hij bij 5 doelpunten betrokken was. Voor FC Dordrecht speelde de Curaçaoër 71 wedstrijden waarin hij bij 26 doelpunten betrokken was. In 2019 bewandelde Stef Gronsveld de omgekeerde route. Gronsveld speelde 27 wedstrijden voor FC Emmen en 15 voor FC Dordrecht.

 

FC Dordrecht

In de afgelopen vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie werd er maar één keer verloren. Dat was de verrassende verliespartij tegen VVV-Venlo. Een week later werd er, met een man minder, 0-2 gewonnen van Telstar. Afgelopen dinsdag werd er met 0-3 verloren van Cambuur waardoor FC Dordrecht uit de KNVB Beker ligt. FC Dordrecht is nog steeds een van de meest scorende teams in de KKD, de ploeg van Santoni krijgt nog wel veel tegengoals.

Kriwak is nog steeds de topscoorder van FC Dordrecht met acht goals. Achter hem staat Mathis Suray die, na zijn goal tegen Telstar, al zes keer scoorde. Jari Schuurman is de assistkoning met acht assists, hij staat echter al een tijdje droog. Sinds de wedstrijd tegen FC Den Bosch op 27 oktober gaf hij maar één assist (tegen Roda JC). Antef Tsoungui mag niet meedoen tegen FC Emmen, hij is geschorst na zijn overtreding in de wedstrijd tegen Telstar.

 

Onderlinge balans

FC Dordrecht speelde eerder dit seizoen al tegen FC Emmen, op 1 september werd er met 2-4 gewonnen in De Oude Meerdijk. Joey de Bie scoorde en gaf een assist tijdens deze knappe overwinning. In een interview eerder deze week gaf Mike te Wierik aan dat hij FC Dordrecht één van de beste ploegen vond waar hij dit seizoen tegen voetbalde.

 

Scheidsrechter

Zaterdag is Robin Hensgens de man die alles in goede banen moet leiden, hierbij wordt hij geassisteerd door Brondkijk, Kunst en vierde official Dogterom. Hensgens floot eerder dit seizoen de wedstrijd tegen Willem ll die met 2-0 verloren ging.

Kom jij zaterdagmiddag om 16.30 uur de Schapekoppen aanmoediging? Koop je kaartje via tickets.fcdordrecht.nl

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.