FC Dordrecht hoopt op herhaling tegen Jong Ajax

FC Dordrecht speelt maandag om 20:00 uur in Duivendrecht tegen Jong Ajax Op Sportpark De Toekomst zal FC Dordrecht proberen om drie punten te pakken in de strijd voor promotie.

 

Jong Ajax

Jong Ajax wist in 2017/18 de Keuken Kampioen Divisie te winnen met spelers zoals Noa Lang, Dani de Wit en Noussair Mazraoui. De Amsterdammers staan op de vijftiende plek. Slechts twee van de tien seizoenen wist het op dit moment in de competitie lager te staan. De ploeg heeft dit seizoen vijf keer gewonnen, acht keer gelijkgespeeld en negen keer wisten ze als verliezer het veld te verlaten. De ploeg van trainer Dave Vos heeft een negatief doelsaldo van acht. 34 keer wisten de Ajacieden te scoren. Ze scoren ook vrijwel in elke wedstrijd. Tegen ADO Den Haag, FC Groningen en ons in het M-Scores Stadion wisten ze niet het net te vinden. Gabriel Misehouy is de topscorer van de Amsterdammers met zeven goals.

 

FC Dordrecht

FC Dordrecht zal zich willen revancheren na het debacle tegen Jong AZ waar de Schaapekoppen met een 5-1 nederlaag de bus in moesten stappen. Shiloh ’t Zand wist de eer nog te redden, maar verder had de ploeg van Michele Santoni niks in te brengen tegen de Alkmaarders. Rene Kriwak heeft nogsteeds de meeste goals namens FC Dordrecht dit seizoen. Negen goals heeft de spits achter zijn naam staan. Jari Schuurman staat met hetzelfde aantal assists bovenaan die ranglijst.

 

Onderlinge balans

Eerder dit seizoen wist FC Dordrecht met 4-0 te winnen van Jong Ajax. René Kriwak, Rocco Robert Shein, Ilias Bronkhorst en Jop van den Avert wisten te scoren aan de Krommedijk. Twaalf keer wist Jong Ajax er met de winst van door te gaan. Drie keer werd het gelijk en slechts vijf keer wist FC Dordrecht te winnen. Het belooft een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Sinds het seizoen 18/19 is er slechts één keer minder vaak dan drie keer gescoord, met twee keer een uitschieter tot zeven goals!

 

Scheidsrechter

De wedstrijd moet in goede banen geleden worden door scheidsrechter Nick Smit. Hij heeft dit seizoen al een keer eerder een wedstrijd van FC Dordrecht gefloten. Het duel De Graafschap – FC Dordrecht (1-1) was goed voor vijf gele kaarten. Smit wordt geassisteerd door assistenten Ter Hoeve en Maas. De vierde official is Drost.

 

Foto: Nick Koole

 

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.