Jong FC Dordrecht knokt zich naar gelijkspel

De beloften van FC Dordrecht speelden vanavond een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in het Kyocera Stadion. Een sterke tegenstander met enkele spelers uit de selectie. FC Dordrecht speelde met spelers uit de beloften en de A1.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen de gastheren op 1-0 kwamen. Tira gaf voor op Jankovic en die wist keeper Meulmeester te passeren. Het antwoord van FC Dordrecht kwam na een half uur spelen. Giovanni Godeken kon opstomen en de bal breed leggen op Potkamp, die het open doel makkelijk wist te vinden. Godeken zelf was nog dicht bij de 1-2, maar via de keeper en de lat trof zijn schot geen doel.

Pas in de 57e minuut was er weer iets noemenswaardigs te melden, wederom Tira gaf voor en dit keer was het Buwalda die raak kon koppen. Even later dacht ADO de wedstrijd beslist te hebben via Esajas, maar krap een minuut later kon de ingevallen Jair Balrak een voorzet van Everon Pisas strak binnenkoppen. Het signaal voor de Dordtenaren om nog niet op te geven en het leek erop dat de jacht op de gelijkmaker tevergeefs zou zijn. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg Michael Potkamp de kans om vanaf de strafschopstip gelijk te maken. Dat lukte niet in één keer, maar via de rebound tekende hij alsnog voor de bevrijdende treffer! Eer naar werken!

Scoreverloop: 4. Jankovic, 29. Potkamp 1-1, 57. Buwalda 2-1, 73. Esajas, 74. Balrak 3-2, 90+3 Potkamp 3-3
Scheidsrechter: Davy Otto
Gele kaarten: Jankovic, Valies (ADO Den Haag)

Opstelling

ADO Den Haag: Meeuwissen; Fecunda (69. Valies), Buwalda, Kanon, Jankovic; Knol (69. Van Veen), Merencia, Tros; Tira, Gouriye, Esajas
FC Dordrecht: Meulmeester; Onyeike, Ket, Jongeneel, Pisas; Boers, Lopes, Godeken (72. Balrak); Goossens, Potkamp, Van Wermeskerken