We zijn weer begonnen

Eindelijk is het weer zover. De competitie is weer begonnen. Door het WK voetbal hadden we natuurlijk een extra lange zomerstop, maar gelukkig is de bal weer gaan rollen. Hier heb ik lang naar uit gekeken. Voor afgaand aan de wedstrijd tegen FC Omniworld was ik wel zenuwachtig, maar we zijn begonnen met een goede overwinning en vooral de eerste helft hebben we laten zien hoe we willen voetballen en dat die kwaliteit ook zeker in de selectie aanwezig is.

Voorbereiding
We hebben dit jaar een goede voorbereiding gehad. We hebben mooie wedstrijden gespeeld tegen Ere-divisie ploegen als FC Utrecht, NAC en ADO Den Haag. Niet de minste en we zijn ook geen één keer weggespeeld. We hadden uitschieters tegen de Amateurs van W.N.C. en het Regioteam Amersfoort. Natuurlijk niet te vergelijken als een tegenstander als FC Utrecht, maar voor de technische staf goede wedstrijden om alle spelers aan het werk te zien en volop te experimenteren. Voor de spelers natuurlijk lekker vrij uit voetballen en zelfvertrouwen kweken.

Selectie
Afgelopen seizoen namen we maar liefst afscheid van 12 spelers. 7 daarvan waren geregeld basisspelers. Niet misselijk dus, maar ook afscheid nemen hoort thuis in het betaalde voetbal. De afgelopen maandag zijn we druk bezig geweest met het samenstellen van een nieuwe selectie en ik denk zelf dat dit heel goed gelukt is. We konden iedereen verrassen met het halen van o.a. Biyadat, Van der Ouweland, Leonardo II en Muhamadu. Zomaar 4 namen die al een aardige carriere hebben op gebouwd in de voetballerij. Met Frank Kooiman hebben we natuurlijk een keeper met onwijs veel ervaring naar de Krommeijk gehaald. Frank speelde niet alleen 11 seizoenen voor Sparta, maar ook vor VVV, FC Utrecht en PSV. En ondanks zijn 36 jaar nog super fit. Bij RKC haalde we 2 talenten, Didi Longuet en Randy Rustenberg. Beide hebben hun opleiding bij Ajax gehad. Ook Vincent Vervoort en Adnan Alisic kunnen we talenten noemen. Vervoort kwam over van de beloften van NAC en Alisic speelde afgelopen seizoen nog voor de belofte’s van FC Utrecht. Van de amateurs haalde we Mithel Heerkens. In de voorbereiding heeft iedereen kunnen zien dat hij, terwijl hij vorig seizoen nog 2e klasse speelde, goed meekan in de groep. Een jongen voor de toekomst. Gelukkig konden we ook twee spelers door laten stromen vanuit onze eigen jeugdopleiding. Jan Tuitel en Guy Ramos, zij bewijzen maar weer eens hoe belangrijk onze jeugdopleiding is. Onlangs voegde we nog Leonardo dos Santos aan de selectie toe. Ondanks dat hij een jaar niet gespeeld heeft zal hij ons zeker gaan laten zien wat hij bij Feyenoord en FC Groningen ook deed….goed voetballen. Al met al staat er gewoon weer een goede selectie die mijn inziens beter is dan die van afgelopen seizoen. Maar uiteindelijk zal dit nog moeten gaan blijken in het verloop van de competitie..

Technische staf
Ondanks dat zijn contract nog een jaar doorliep, namen we onverwachts afscheid van Jurrie Koolhof. Hij koos voor MVV, dus we komen hem in ieder geval nog 2 keer tegen dit seizoen. Zijn vervanger is Gert Kruys, een trainer waar we erg blij mee mogen zijn. Een hele sympathieke man met bravoure en flair. Dit wil hij ook terug gaan zien bij zijn selectie op het veld. Harry van der Laan is gebleven en zal dit seizoen zijn assistent zijn. Ook keeperstrainer Jan de Jong en hersteltrainer Hans Eijkenbroek zullen dit seizoen weer voor FC Dordrecht werken. Ook hebben we de technische staf uit kunnen breiden. Afgelopen seizoen liep hij al stage bij Jurrie Koolhof, maar dit seizoen hoort René Hiddink officieel bij de technische staf van FC Dordrecht. Hij zal voor ons elke maandag helpen bij de veldtraining en de analyse verzorgen van de tegenstanders.

Dit seizoen
Ons doel is dit seizoen weer het linkerrijtje en stiekem hopen we mee te kunnen strijden om een periode titel. Maar ook aanvallend en attractief voetbal is een groot doel. We willen met mooi aanvallend voetbal meer supporters naar het stadion trekken. Dit hebben we nodig voor de toekomst van FC Dordrecht. Aan voorspelling doe ik nooit, dus ook dit maal niet. We weten onze doelstellingen en daar zullen we alles aan gaan doen om die te bewerkstelligen.

Ik wens iedereen een fijn seizoen en dat we met elkaar maar veel mogen genieten van onze FC.

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.