We gaan ervoor

Eindelijk: het nieuwe seizoen gaat weer van start. En wij als FC Dordrecht zijn er klaar voor. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt. Op het trainingsveld, maar ook achter de schermen. Zo zijn de faciliteiten voor de spelers uitgebreid en is ook de organisatie versterkt. Ook de kleedkamer van de spelers is verhuisd. Ze zitten nu aan de andere zijde van de spelerstunnel. Ze zitten nu tegen de fysio’s aan, dus kunnen ze nog scherper in de gaten gehouden worden. Het werpt nu ook al zijn vruchten af. De groep is vrijwel helemaal fit.

Het doel voor dit seizoen is eindigen in het linkerrijtje en het behalen van de play-offs aan het eind van het seizoen. Hier zullen we met zijn allen keihard voor gaan werken. Aan de selectie zal het niet liggen. We hebben een selectie van 23 man, met daarin een goede balans tussen ervaren en jonge spelers. De gemiddelde leeftijd van de groep is 24 jaar. Ik durf wel te zeggen dat dit de sterkste selectie is van de afgelopen jaren. Er staat nu een gretige talentvolle groep. Samen met de trainers Jurrie Koolhof, Harry van der Laan, Jan de Jong en Hans Eijkenbroek zullen zij er voor gaan dit seizoen. We zijn erg tevreden met de technische en medische staf, zij zullen het maximaal haalbare eruit gaan halen. En mocht de mogelijkheid zich voordoen zullen we ons eventueel nog versterken met een speler (spits).

Het doel is ook om de bezoekers aantallen weer iets omhoog te krijgen. Vorig seizoen hadden we een groei van gemiddeld 500 meer bezoekers per wedstrijd. Dit seizoen willen we proberen nog meer bezoekers naar het GN Bouw stadion te halen. Ook de commerciële afdeling gaat hiermee aan de slag. Met zijn allen gaan we Dordrecht warm maken voor onze FC.

De eerste ronde van de beker zijn we door. In de tweede ronde hebben we zondag hoofdklasser Gemert geloot. Weliswaar een amateurclub, maar we zijn op onze hoede. Ze hebben niet voor niks RBC uitgeschakeld. Ook in de beker hopen we weer wat verder te komen dan vorig seizoen. De finale halen is natuurlijk niet redelijk, maar weer een kwart finale bezoeken met 600 supporters zoals destijds bij NEC lijkt me geweldig.

Vrijdag 19 augustus is de eerste thuiswedstrijd. We spelen dan tegen FC Zwolle. Niet de makkelijkste tegenstander om tegen te spelen, maar we gaan uit van onze eigen krachten en zullen er staan. Jullie toch ook?

Marco Boogers

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.