We gaan beginnen

Vorige week zijn de laatste 2 spelers toegevoegd aan de selectie. Al moet je nooit zeggen dat er geen bij kan komen. Een spits en een voorstopper erbij. Ik denk dat we wederom een goede selectie hebben. De spelers die we graag wilde houden zijn gebleven; Guy Ramos, Juanito Sequera, Johan Versluis, Bart van Muyen, noem ze maar op.

We hebben goed toegeslagen deze zomer. Cecilio Lopes, Eric Quekel, Bart van Hintum, Renaldo Jongebloet en Vladko Lazic, Dave Huysman, Tom Beugelsdijk en Railey Ignacio. Toch een mooi rijtje spelers. Hier zijn we als technische staf erg blij. Samen met de rest van de groep moeten zij het gaan doen.

Dordt werkt wederom met een spelersbegroting van rond de 6 ton! Zoals iedereen weet zullen we nooit meer uitgeven dan er binnenkomt. Maar wij als club zijn momenteel enorm tevreden hoe het nu gaat. Organisatorisch is de club gegroeid en staan we er prima voor. We hebben een goed en leuk elftal, maar ook de sfeer op de club is fantastisch. De cultuur en de samenwerking met de vrijwilligers, supporters en medewerkers is goed.

Het beloften is na een jaar afwezigheid weer terug. Deze groep is tegelijk gestart aan de voorbereiding als het 1e elftal en veel jongens hebben al de kans gehad om mee te trainen met het team van Henny Lee. Diverse jongens hebben zelfs al mee gespeeld en dat is toch weer een extra ervaring die ze in hun zak kunnen steken. We zullen we goed volgen en zodra ze er klaar voor zijn, laten we ze instromen.

Het begin van de competitie zal een moeilijke worden, dat realiseren we ons erg goed. De eerste serie wedstrijden komen we allemaal ploegen tegen die waarschijnlijk allemaal in het linkerrijtje zullen eindigen. Maar ongeacht het verloop hiervan, zullen we de rust bewaren. We zijn er van overtuigd dat met dit elftal het resultaat echt komt.

Belangrijk dit seizoen zijn de toeschouwersaantallen. Iedereen weet wat er gebeurt in de voetballerij. Alles wordt door een vergrootglas bekeken, ook de toeschouwers aantallen. We zullen dus echt 2000 a 2500, anders begint iedereen weer over het bestaansrecht van kleine BVO’s. Ik ben er nog niet uit of ze daar nu gelijk in hebben, maar ook voor ons is het belangrijk om goede toeschouwers aantallen te hebben. Voor mij heeft het bezoek brengen aan onze wedstrijden niks met resultaat te maken, maar puur met clubgevoel.

Wij als Dordt doen er alles aan om Dordrecht naar een hoger plan te tillen, maar het stadion moet echt gevuld gaan worden. Daarom een oproep aan jullie allemaal. Neem je broer, zus, vader, moeder, buurman, collega, vage kennis eens mee naar Dordt en maak ze enthousiast! Hoe meer toeschouwers, hoe meer zekerheid we als club hebben om nog héél lang betaald voetbal te spelen in de stad. De kleintjes worden nou eenmaal gemakkelijk opgevreten, maar wij willen een graag gezond bestaan dat nog lang naam zal hebben in de Nederland.

Onze voorzitter Ad Heijsman. Ik denk dat Dordt enorm blij moet zijn met een voorzitter als Ad. Ik heb zelf meerdere clubs gehad en dus ook veel voorzitters gezien. Ik heb geen één gezien die zoveel voor de club betekent als Ad, en ik kan zeggen dat Ad enorm veel betekent voor FC Dordrecht. Het is mooi om te zien dat ook een voorzitter (net als de supporters) emotioneel betrokken is bij de club.

De eerste wedstrijd zit er inmiddels op. Helaas niet gewonnen, maar het vertoonde spel bied genoeg perspectief voor de rest van het seizoen. Onze verdediging stond goed en ik heb genoten van nieuwkomers als Van Hintum en Huysman. De aanvallers moeten nog even aan elkaar wennen, maar dat zal snel zo zijn. Dan vliegen de goals erin.

Ik kijk er naar uit. Hopelijk zie ik jullie snel weer op de Krommedijk. En vergeet niet om iemand mee te nemen. Hoe meer. Hoe beter.

Groeten,
Marco Boogers, 16/08/2010

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.